Šta se desi kada jedete bijeli luk na prazan želudac?

Beli luk je uvek koristan i često ga preporučuju stručnjaci za dizanje imuniteta i zbog brojnih drugih zdravstvenih pogodnosti.

Zdravlje 31.10.2018 | 13:10
Šta se desi kada jedete bijeli luk na prazan želudac?
No, šta se desi kada jedete beli luk na prazan želudac? 

Naučnici su otkrili da jedenje belog luka na prazan stomak povećava njegovu efikasnost kao prirodnog antibiotika. To se dešava zato što su bakterije otkrivene i ne mogu da se odbrane od "strašnog belog luka". 

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih materija, bogat je vitaminima i mineralima: adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor. 

Beli luk ima dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno delovanje, uporedivo s najboljim antibioticima. Najvažniji sastojak belog luka je ahoin čiji efekt je bolji od delovanja aspirina. Redovnom primenom podstiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, bolesti srca. 

Odličan je antioksidant, pa štiti organizam od delovanja slobodnih radikala.

B 92
foto:internet

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zdrava hrana

31.10.2018 14:33

vidi cuda ovdje pametnjakovici nemaju komentara a sto mislite zasto pa zato sto bjeli luk nema u sebi sastojak zvani snsd

ODGOVORITE
Name

Ех

01.11.2018 13:41

Само да се зна,да ти од тог вируса болујеш и да те ни бели лук неће излечити!