Елизабет Тејлор и снимање филма

Тјентиште је тада било центар дешавања, посебно узимајући у обзир да су на филму били ангажовани врхунски глумци бивше Југославије, укључујући Милену Дравић, Велимира Бату Живојиновића, Љубу Тадића, Љубишу Самарџића. . .

Србија 31.10.2018 | 07:05
Елизабет Тејлор и снимање филма
Филм "Сутјеска" освојио је свијет још од првог приказивања давне 1973. године. Тјентиште је тада било центар дешавања, посебно узимајући у обзир да су на филму били ангажовани врхунски глумци бивше Југославије, укључујући Милену Дравић, Велимира Бату Живојиновића, Љубу Тадића, Љубишу Самарџића... 

Јосипа Броза Тита утјеловио је легендарни Ричард Бартон. Са њим на снимање је дошла и његова супруга, такођер глумица, Елизабет Тејлор.

Тада је најбољи конобар бивше Југославије Павле Милановић имао посебан задатак. Он је бринуо о Елизабет и један је од ријетких који су имали приступ вили у којој је глумица боравила са једанаестеро усвојене дјеце. На њега су многе колеге због тога биле љубоморне, а тај задатак Милановићу је  повјерен јер је на такмичењу у словенском Порторожу, годину раније, проглашен за најбољег конобара Југославије, пише Радио Слободна Европа (РСЕ).

- Никад нико, само ја и Маргета, главна собарица виле. Само ја и она. Пратња гарде Титове и милиције то ниси могао прићи на километар нигде близу виле - рекао је он том приликом.

Тих 40-так дана са Елизабет сматра најдражим дијелом каријере у угоститељству.

- Али љепоте њене кугла земаљска није имала. Очи у боји, ето ти кажем - додао је Милановић.

Иако је закорачио у девету деценију живота, растанка са Елизабетом сјећа се и данас.  

- Она се са мном загрли, пољуби, ко рођени брат или син, са мном и остави ми коверту у сако. Ја одем до тоалета и погледам коверта пуна долара - присјетио се он.

Од тог бакшиша започео је градњу викендице на селу, коју ни данас није завршио. Рат је почео и прекинуо му планове. Милановић сматра да су то била сретна времена, јер се живјело боље, љепше и слободније те нико није питао ко је шта.

Извор: Аваз

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тито

31.10.2018 07:39

Је ли било секса, јер је Ричард пуно се опијао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тјентиште

31.10.2018 08:12

За врло кратко вријеме Павле је вец имао сеx са Елизабет али он је један велики џентлмен и господин ..па неце о томе за медије. Мада ми то све знамо на Тјентишту. Павле легендо...освијетлио си нам образ и доказао одакле су најбољи љубавници.. Кажу да се Елизабет није одвајала од Павла..па је чак и Ричард Бартон једне прилике посумљао у њу и њега.. Док је Ричард испијао пића Павле се мотао око Елизабет.. Ко лично зна Павла све му ово може бити јасно ко дан... Павле је тада био момчина од 2м..плавих очију..широких рамена..жене су лудиле за њиме...и данас са преко 80 љета изгледа веома витално..чак каже да још ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

конобар

31.10.2018 09:45

За добар секс је добијао добре напојнице.

Name

Мира

31.10.2018 13:23

Коментари простака, простаклук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тјентиште

31.10.2018 19:14

Госпођице министарка.. Павле је господин...ако је имао несто са Елизабет то је похвално за цијелу нацију а не Простаклук! О Павлу одавно пишу медији...и то само дио цијеле приче Зато вас молим госпођо или госпођице Миро да се пистојно односите према овоме. Мало културе није на одмет... Хвала..