Elizabet Tejlor i snimanje filma

Tjentište je tada bilo centar dešavanja, posebno uzimajući u obzir da su na filmu bili angažovani vrhunski glumci bivše Jugoslavije, uključujući Milenu Dravić, Velimira Batu Živojinovića, Ljubu Tadića, Ljubišu Samardžića. . .

Srbija 31.10.2018 | 07:05
Elizabet Tejlor i snimanje filma
Film "Sutjeska" osvojio je svijet još od prvog prikazivanja davne 1973. godine. Tjentište je tada bilo centar dešavanja, posebno uzimajući u obzir da su na filmu bili angažovani vrhunski glumci bivše Jugoslavije, uključujući Milenu Dravić, Velimira Batu Živojinovića, Ljubu Tadića, Ljubišu Samardžića... 

Josipa Broza Tita utjelovio je legendarni Ričard Barton. Sa njim na snimanje je došla i njegova supruga, također glumica, Elizabet Tejlor.

Tada je najbolji konobar bivše Jugoslavije Pavle Milanović imao poseban zadatak. On je brinuo o Elizabet i jedan je od rijetkih koji su imali pristup vili u kojoj je glumica boravila sa jedanaestero usvojene djece. Na njega su mnoge kolege zbog toga bile ljubomorne, a taj zadatak Milanoviću je  povjeren jer je na takmičenju u slovenskom Portorožu, godinu ranije, proglašen za najboljeg konobara Jugoslavije, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

- Nikad niko, samo ja i Margeta, glavna sobarica vile. Samo ja i ona. Pratnja garde Titove i milicije to nisi mogao prići na kilometar nigde blizu vile - rekao je on tom prilikom.

Tih 40-tak dana sa Elizabet smatra najdražim dijelom karijere u ugostiteljstvu.

- Ali ljepote njene kugla zemaljska nije imala. Oči u boji, eto ti kažem - dodao je Milanović.

Iako je zakoračio u devetu deceniju života, rastanka sa Elizabetom sjeća se i danas.  

- Ona se sa mnom zagrli, poljubi, ko rođeni brat ili sin, sa mnom i ostavi mi kovertu u sako. Ja odem do toaleta i pogledam koverta puna dolara - prisjetio se on.

Od tog bakšiša započeo je gradnju vikendice na selu, koju ni danas nije završio. Rat je počeo i prekinuo mu planove. Milanović smatra da su to bila sretna vremena, jer se živjelo bolje, ljepše i slobodnije te niko nije pitao ko je šta.

Izvor: Avaz

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tito

31.10.2018 07:39

Je li bilo seksa, jer je Ričard puno se opijao.

ODGOVORITE
Name

Tjentište

31.10.2018 08:12

Za vrlo kratko vrijeme Pavle je vec imao sex sa Elizabet ali on je jedan veliki džentlmen i gospodin ..pa nece o tome za medije. Mada mi to sve znamo na Tjentištu. Pavle legendo...osvijetlio si nam obraz i dokazao odakle su najbolji ljubavnici.. Kažu da se Elizabet nije odvajala od Pavla..pa je čak i Ričard Barton jedne prilike posumljao u nju i njega.. Dok je Ričard ispijao pića Pavle se motao oko Elizabet.. Ko lično zna Pavla sve mu ovo može biti jasno ko dan... Pavle je tada bio momčina od 2m..plavih očiju..širokih ramena..žene su ludile za njime...i danas sa preko 80 ljeta izgleda veoma vitalno..čak kaže da još ....

ODGOVORITE
Name

konobar

31.10.2018 09:45

Za dobar seks je dobijao dobre napojnice.

Name

Mira

31.10.2018 13:23

Komentari prostaka, prostakluk

ODGOVORITE
Name

Tjentište

31.10.2018 19:14

Gospođice ministarka.. Pavle je gospodin...ako je imao nesto sa Elizabet to je pohvalno za cijelu naciju a ne Prostakluk! O Pavlu odavno pišu mediji...i to samo dio cijele priče Zato vas molim gospođo ili gospođice Miro da se pistojno odnosite prema ovome. Malo kulture nije na odmet... Hvala..