Куп: Четвртолигаш мучио Бајерн, Ведад ''гурао'' Херту!

Бајерн се коцкао након моћног старта, Ибишевић погурао Херту! Бундеслигаши се нису обрукали у другом колу Купа Немачке.  Нешто није у реду: Бајерн опет дрхтао против четвртолигаша, Ренато Санчес изнудио, па промашио пенал! Тим из Минхена, ипак прошао даље, у трећем колу ДФБ купа и Волфзбург, Херта, Хамбург. . .

Фудбал 30.10.2018 | 23:14
Куп: Четвртолигаш мучио Бајерн, Ведад ''гурао'' Херту!
Четвртолигаш намучио Бајерн! Најбржи погодак у историји њемачког Купа изнервирао је фудбалере Фортуне Диселдорф па су до врха напунили мрежу Улма. Бајерн тешко код Редингаузена (1:2).

Шампион Бајерн је славио на гостовању код четвртолигаша Редингхаузена 2:1 иако је могао много раније и много убедљивије да реши меч.

Баварци су већ у 13. минуту имали два гола предности, головима Сандра Вагнера и Томаса Милера који је реализовао пенал, али су олако то схватили и замало све упропастили.

У 23. минуту Ренато Санчес је пропустио да из новог једанаестерца већ тада стави тачку, а домаћину наду у 49. минуту доноси Мејер. 

Међутим, домаћин је у наставку имао среће да избегне дебакл, јер су сјајне прилике пропустили Вагнер, Рибери и Алаба две. 

Резултатски много сигурнији су били Херта и Волфсбург са по 2:0, такође на гостовањима код Дармштата и Хановера. 

Ипак, тим из Берлина је ривала "сломио" тек у последњих 25 минута након уласка Ведада Ибишевића, који је постигао гол одмах након измене. 

Импресивна је била Фортуна Диселдорф са 5:1 у Улму, а даље су прошли још Падерборн, Хајденхајм и Хамбургер СВ, који је уз два голова Пјер-Михаела Ласоге надиграо Вехен 3:0 у гостима. 

У среду наступају Борусија Дортмунд, Шалке, Вердер, Лајпциг, али ће дан као и целу рунду обележити дерби између Борусије Менхенгладбах и Бајера из Леверкузена. 

Четвртолигаш Улм, који је у првом колу њемачког ДФБ покала избацио браниоца трофеја, екипу Ајтранхта из Франкфурта, није успио да направи ново изненађење.

Овај нижелигаш у шеснаестини финала елиминисан је од бундеслигаша, Фортуне Диселдорф, међутим, Улм ће и након овог меча имати чиме да се похвали.

Нападач Улма Ардијан Морина већ у 13. секунди утакмице довео је домаће у вођство и тако постао најбржи стријелац у историји овог такмичења.

Рекордни погодак четвртолигаша као да је изнервирао фудбалере Фортуне, јер су у наставку до врха напунили мрежу домаћих.

Клуб из Диселдорфа славио је са 5:1 и тако изборио пласман у осмину финала, које је на програму 5. и 6. фебруара.

Међу 16 најбољих клубова наћи ће се и Падерборн који је са 3:0 савладао Кеми Лајпциг, те Херта која је избацила Дармштат.

Иако се ради о петолигаш, навијачи Кеми Лајпцига приредили су прави спектакл.

Послије првих 45 минута у Дармштату било је 0:0, а када је Пал Дардаи видио да је "враг однио шалу" убацио је у игру Ведада Ибишевића, кога је хтио да сачува за мечеве Бундеслиге. Бх. интернационалац је начео мрежу домаћина, а посао је завршио Мителштат. 

Бундеслигашки окршај у Купу Њемачке између Хановера и Волфсбурга припао је „вуковима“, захваљујући погоцима Мемедија и Вегхорста за тријумф 2:0.

БАЈЕРН "СТРАХОВАО" КОД ЧЕТВРТОЛИГАША

Бајерн је такође прошао у осмину финала, али је стријепио на гостовању код четвртолигаша Редингаузена (1:2).

Већ у првих 13. минуту баварски клуб је повео са 2:0 погоцима Сандра Вагнера и Томаса Милера из пенала. До одласка на одмор клуб из Михнена је добио нови једанаетсрац, али га није реализовао је Ренато Санчез да би већ почетком наставка Линус Мајер смањио на 1:2.

Баварци су у уторак увече неспорно били доминантнији, ипак су до посљедњег судијског звиждука стријепили због пласмана међу 16 најбољих екипа Купа Њемачке.

Посао је одрађен, четврту узастопну победу забележио је Бајерн, делује да се ствари у минхенском великану враћају у нормалну, међутим, није баш нормално да првак Немачке толико пати на почетку нове сезоне ДФБ купа. Екипа Ника Ковача јесте прошла у треће коло, међутим, никог није одушевила, пошто је против четвртолигаша Редингхаузена славила „само“ 2:1.

Јесу Баварци играли у гостима, јесу стекли лако предност у уводу меча, јесу мање-више контролисали збивања на терену у Оснабрику, међутим, не приличи таквом великану да у завршним минутима стрепи за то хоће ли утакмица отићи у продужетак. А није да није било панике испред гола Мануела Нојера, па је сусрет заличио на онај од пре месец и по дана кад се Бајерн мучио са још једним четвртолигашем, Дроктерсеном, уписавши минималац тек у 81. минуту.

Данас је знатно раније стекао предност. Захваљујући фуриозном старту, врата победе отшкринули су Сандро Вагнер првим голом у сезони, у осмом минуту на пас све бољег Рената Санчеса и Томас Милер са 11 метара у 13. минуту после првог једанаестерца на мечу, који је изнудио Португалац. А онда је средином првог дела Санчес, коме је Ковач очигледно нашао одговарајуће место и све чешће му пружа прилику одлучио да сам пуца нови пенал (фаулиран Горецка), али није искористио најстрожу казну (уздрмао пречку), пропустивши идеалну шансу за првенац на тлу Немачке ове сезоне.

Мада су играли у врло респектабилном саставу (почели Нојер, Мартинез, Алаба, Алкантара, Горецка, Милер, Рибери...), Баварци су оборили ритам после убедљиве предности и то умало да им се обије о главу. Посебно пошто је домаћин преполовио заостатак преко Линуса Мејера почетком другог дела, међутим, сувише су озбиљни Ковачеви питомци да би овај меч изгубили, па је остало 2:1.



Тамо су и фудбалери Хамбургера и Хајденхалма, док ће посљедњи путник бити познат након што буде окончани продужеци између Аугзбурга и Мајнца. У регуларних 90 минута било је 2:2.

ДФБ покал, 1/16 финала

Уторак

Кеми Лајјпциг – Падерборн 0:3 (0:2)

Дармштат – Херта 0:2 (0:0)

Хановер – Волфсбург 0:2 (0:1)

Улм – Фортуна Диселдорф 1:5 (1:4)

Аугзбург – Мајнц 3:2 (1:2) после продужетака
Хајденхајм - Саундхаузен 3:0 (2:0)
Родингхаузен – Бајерн 1:2 (0:2)
Вехен – ХСВ 0:1 (0:3)

Сриједа

Борусија Дротмунд – Унион Берлин
Келн – Шалке
Ханза – Нирнберг
Вајхе 08 – Вердер
Арминија – Дуизбург
Борусија Менхенгладбах  - Леверкузен
Кил – Фрајбург
Лајпциг – Хофенхајм

Жреб за трећу рунду такмичења је 4. новембра у 18х, а утакмице ће се играти 5. и 6. фебруара 2019. године.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар