Kup: Četvrtoligaš mučio Bajern, Vedad ''gurao'' Hertu!

Bajern se kockao nakon moćnog starta, Ibišević pogurao Hertu! Bundesligaši se nisu obrukali u drugom kolu Kupa Nemačke.  Nešto nije u redu: Bajern opet drhtao protiv četvrtoligaša, Renato Sančes iznudio, pa promašio penal! Tim iz Minhena, ipak prošao dalje, u trećem kolu DFB kupa i Volfzburg, Herta, Hamburg. . .

Fudbal 30.10.2018 | 23:14
Kup: Četvrtoligaš mučio Bajern, Vedad ''gurao'' Hertu!
Četvrtoligaš namučio Bajern! Najbrži pogodak u istoriji njemačkog Kupa iznervirao je fudbalere Fortune Diseldorf pa su do vrha napunili mrežu Ulma. Bajern teško kod Redingauzena (1:2).

Šampion Bajern je slavio na gostovanju kod četvrtoligaša Redinghauzena 2:1 iako je mogao mnogo ranije i mnogo ubedljivije da reši meč.

Bavarci su već u 13. minutu imali dva gola prednosti, golovima Sandra Vagnera i Tomasa Milera koji je realizovao penal, ali su olako to shvatili i zamalo sve upropastili.

U 23. minutu Renato Sančes je propustio da iz novog jedanaesterca već tada stavi tačku, a domaćinu nadu u 49. minutu donosi Mejer. 

Međutim, domaćin je u nastavku imao sreće da izbegne debakl, jer su sjajne prilike propustili Vagner, Riberi i Alaba dve. 

Rezultatski mnogo sigurniji su bili Herta i Volfsburg sa po 2:0, takođe na gostovanjima kod Darmštata i Hanovera. 

Ipak, tim iz Berlina je rivala "slomio" tek u poslednjih 25 minuta nakon ulaska Vedada Ibiševića, koji je postigao gol odmah nakon izmene. 

Impresivna je bila Fortuna Diseldorf sa 5:1 u Ulmu, a dalje su prošli još Paderborn, Hajdenhajm i Hamburger SV, koji je uz dva golova Pjer-Mihaela Lasoge nadigrao Vehen 3:0 u gostima. 

U sredu nastupaju Borusija Dortmund, Šalke, Verder, Lajpcig, ali će dan kao i celu rundu obeležiti derbi između Borusije Menhengladbah i Bajera iz Leverkuzena. 

Četvrtoligaš Ulm, koji je u prvom kolu njemačkog DFB pokala izbacio branioca trofeja, ekipu Ajtranhta iz Frankfurta, nije uspio da napravi novo iznenađenje.

Ovaj niželigaš u šesnaestini finala eliminisan je od bundesligaša, Fortune Diseldorf, međutim, Ulm će i nakon ovog meča imati čime da se pohvali.

Napadač Ulma Ardijan Morina već u 13. sekundi utakmice doveo je domaće u vođstvo i tako postao najbrži strijelac u istoriji ovog takmičenja.

Rekordni pogodak četvrtoligaša kao da je iznervirao fudbalere Fortune, jer su u nastavku do vrha napunili mrežu domaćih.

Klub iz Diseldorfa slavio je sa 5:1 i tako izborio plasman u osminu finala, koje je na programu 5. i 6. februara.

Među 16 najboljih klubova naći će se i Paderborn koji je sa 3:0 savladao Kemi Lajpcig, te Herta koja je izbacila Darmštat.

Iako se radi o petoligaš, navijači Kemi Lajpciga priredili su pravi spektakl.

Poslije prvih 45 minuta u Darmštatu bilo je 0:0, a kada je Pal Dardai vidio da je "vrag odnio šalu" ubacio je u igru Vedada Ibiševića, koga je htio da sačuva za mečeve Bundeslige. Bh. internacionalac je načeo mrežu domaćina, a posao je završio Mitelštat. 

Bundesligaški okršaj u Kupu Njemačke između Hanovera i Volfsburga pripao je „vukovima“, zahvaljujući pogocima Memedija i Veghorsta za trijumf 2:0.

BAJERN "STRAHOVAO" KOD ČETVRTOLIGAŠA

Bajern je takođe prošao u osminu finala, ali je strijepio na gostovanju kod četvrtoligaša Redingauzena (1:2).

Već u prvih 13. minutu bavarski klub je poveo sa 2:0 pogocima Sandra Vagnera i Tomasa Milera iz penala. Do odlaska na odmor klub iz Mihnena je dobio novi jedanaetsrac, ali ga nije realizovao je Renato Sančez da bi već početkom nastavka Linus Majer smanjio na 1:2.

Bavarci su u utorak uveče nesporno bili dominantniji, ipak su do posljednjeg sudijskog zvižduka strijepili zbog plasmana među 16 najboljih ekipa Kupa Njemačke.

Posao je odrađen, četvrtu uzastopnu pobedu zabeležio je Bajern, deluje da se stvari u minhenskom velikanu vraćaju u normalnu, međutim, nije baš normalno da prvak Nemačke toliko pati na početku nove sezone DFB kupa. Ekipa Nika Kovača jeste prošla u treće kolo, međutim, nikog nije oduševila, pošto je protiv četvrtoligaša Redinghauzena slavila „samo“ 2:1.

Jesu Bavarci igrali u gostima, jesu stekli lako prednost u uvodu meča, jesu manje-više kontrolisali zbivanja na terenu u Osnabriku, međutim, ne priliči takvom velikanu da u završnim minutima strepi za to hoće li utakmica otići u produžetak. A nije da nije bilo panike ispred gola Manuela Nojera, pa je susret zaličio na onaj od pre mesec i po dana kad se Bajern mučio sa još jednim četvrtoligašem, Droktersenom, upisavši minimalac tek u 81. minutu.

Danas je znatno ranije stekao prednost. Zahvaljujući furioznom startu, vrata pobede otškrinuli su Sandro Vagner prvim golom u sezoni, u osmom minutu na pas sve boljeg Renata Sančesa i Tomas Miler sa 11 metara u 13. minutu posle prvog jedanaesterca na meču, koji je iznudio Portugalac. A onda je sredinom prvog dela Sančes, kome je Kovač očigledno našao odgovarajuće mesto i sve češće mu pruža priliku odlučio da sam puca novi penal (fauliran Gorecka), ali nije iskoristio najstrožu kaznu (uzdrmao prečku), propustivši idealnu šansu za prvenac na tlu Nemačke ove sezone.

Mada su igrali u vrlo respektabilnom sastavu (počeli Nojer, Martinez, Alaba, Alkantara, Gorecka, Miler, Riberi...), Bavarci su oborili ritam posle ubedljive prednosti i to umalo da im se obije o glavu. Posebno pošto je domaćin prepolovio zaostatak preko Linusa Mejera početkom drugog dela, međutim, suviše su ozbiljni Kovačevi pitomci da bi ovaj meč izgubili, pa je ostalo 2:1.



Tamo su i fudbaleri Hamburgera i Hajdenhalma, dok će posljednji putnik biti poznat nakon što bude okončani produžeci između Augzburga i Majnca. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2.

DFB pokal, 1/16 finala

Utorak

Kemi Lajjpcig – Paderborn 0:3 (0:2)

Darmštat – Herta 0:2 (0:0)

Hanover – Volfsburg 0:2 (0:1)

Ulm – Fortuna Diseldorf 1:5 (1:4)

Augzburg – Majnc 3:2 (1:2) posle produžetaka
Hajdenhajm - Saundhauzen 3:0 (2:0)
Rodinghauzen – Bajern 1:2 (0:2)
Vehen – HSV 0:1 (0:3)

Srijeda

Borusija Drotmund – Union Berlin
Keln – Šalke
Hanza – Nirnberg
Vajhe 08 – Verder
Arminija – Duizburg
Borusija Menhengladbah  - Leverkuzen
Kil – Frajburg
Lajpcig – Hofenhajm

Žreb za treću rundu takmičenja je 4. novembra u 18h, a utakmice će se igrati 5. i 6. februara 2019. godine.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar