Барсин напад на Нејмара: И Дембеле у комбинацији!

Смете ли после свега што се догодило да кажете да је све то глупост?

Фудбал 31.10.2018 | 17:00
Барсин напад на Нејмара: И Дембеле у комбинацији!
Откако је Нејмар онако на пречац прешао из Барселоне у Пари Сен Жермен за рекордну суму од 222.000.000 евра на фудбалском тржишту више ниједну спекулацију не смемо олако да обацимо. Сетите се само какво је дрвље и камење осуто на Тутоспорт када је први објавио да Кристијано Роналдо стиже у Торино. Кад оно, ето Роналда у Торину кроз неколико дана. Дакле, на фудбалској пијаци више ништа није немогуће, па чак ни да се Нејмар врати у Барселону.

Колико год и та прича сулудо звучала она се готово на дневном нивоу провлачи и по шпанским и по француским медијима. Данас је тако доста поуздани РМЦ јавио да је једна од идеја Барсиних челника да Нејмара нападну тако што ће у посао укључити Усмана Дембелеа. Разуме се, плус новац.

Па кад се мало проанализира - има и логике. Иако плаћен 115.000.000 евра Дембеле никако да се у потпуности имплементира у тај Барсин систем и ако има истине у причама да је управа већ заседала како би разматрала могућност да младог Француза стави на трансфер листу, зашто се не би размишљало у том правцу. Када је Нејмар у питању и његова срећа у Паризу је под великим знаком питања, мада обе стране, и клуб и играч, засад одбацују сваку могућност растанка, што је сасвим нормално.  

Није тешко закључити да би у тренутном односу снага двојице фудбалера ПСЖ значајно изгубио, али Дембеле слови за једног од најталентованијих фудбалера света и стручњаци тек предвиђају његову праву експлозију. Уз то, ради се о Французу, а Свеци, односно њихове газде, морају да мисле на многе детаље уколико желе да их тамошњи навијачи прихвате. 

Усман Дембеле је ове сезоне у Примери одиграо десет утакмица, али ни у једној није био стартер. Уписао је и један наступ у Лиги шампиона, а пропустио је претходна два са Тотенхемом и Интером. Наводно, чак је закаснио у свлачионицу на састанак уочи окршаја са Неразурима. То је додатно утицало на погоршање његовог статуса у клубу, мада тренер Ернесто Валверде уочи Класика није хтео детаљније да прича са новинарима на ову тему. Дао му је шеф стручног штаба шансу да заигра против Реала, може се рећи да је Дембеле асистенцијом на неки начин оправдао то поверење, али ипак није купио себи карту за останак у клубу. Тако тренутно стоје ствари... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар