Barsin napad na Nejmara: I Dembele u kombinaciji!

Smete li posle svega što se dogodilo da kažete da je sve to glupost?

Fudbal 31.10.2018 | 17:00
Barsin napad na Nejmara: I Dembele u kombinaciji!
Otkako je Nejmar onako na prečac prešao iz Barselone u Pari Sen Žermen za rekordnu sumu od 222.000.000 evra na fudbalskom tržištu više nijednu spekulaciju ne smemo olako da obacimo. Setite se samo kakvo je drvlje i kamenje osuto na Tutosport kada je prvi objavio da Kristijano Ronaldo stiže u Torino. Kad ono, eto Ronalda u Torinu kroz nekoliko dana. Dakle, na fudbalskoj pijaci više ništa nije nemoguće, pa čak ni da se Nejmar vrati u Barselonu.

Koliko god i ta priča suludo zvučala ona se gotovo na dnevnom nivou provlači i po španskim i po francuskim medijima. Danas je tako dosta pouzdani RMC javio da je jedna od ideja Barsinih čelnika da Nejmara napadnu tako što će u posao uključiti Usmana Dembelea. Razume se, plus novac.

Pa kad se malo proanalizira - ima i logike. Iako plaćen 115.000.000 evra Dembele nikako da se u potpunosti implementira u taj Barsin sistem i ako ima istine u pričama da je uprava već zasedala kako bi razmatrala mogućnost da mladog Francuza stavi na transfer listu, zašto se ne bi razmišljalo u tom pravcu. Kada je Nejmar u pitanju i njegova sreća u Parizu je pod velikim znakom pitanja, mada obe strane, i klub i igrač, zasad odbacuju svaku mogućnost rastanka, što je sasvim normalno.  

Nije teško zaključiti da bi u trenutnom odnosu snaga dvojice fudbalera PSŽ značajno izgubio, ali Dembele slovi za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta i stručnjaci tek predviđaju njegovu pravu eksploziju. Uz to, radi se o Francuzu, a Sveci, odnosno njihove gazde, moraju da misle na mnoge detalje ukoliko žele da ih tamošnji navijači prihvate. 

Usman Dembele je ove sezone u Primeri odigrao deset utakmica, ali ni u jednoj nije bio starter. Upisao je i jedan nastup u Ligi šampiona, a propustio je prethodna dva sa Totenhemom i Interom. Navodno, čak je zakasnio u svlačionicu na sastanak uoči okršaja sa Nerazurima. To je dodatno uticalo na pogoršanje njegovog statusa u klubu, mada trener Ernesto Valverde uoči Klasika nije hteo detaljnije da priča sa novinarima na ovu temu. Dao mu je šef stručnog štaba šansu da zaigra protiv Reala, može se reći da je Dembele asistencijom na neki način opravdao to poverenje, ali ipak nije kupio sebi kartu za ostanak u klubu. Tako trenutno stoje stvari... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar