Јесења меланхолија

Код многих је јесења меланхолија неизбежна, али да не би прерасла у депресију, стручњаци саветују да се тргнете из летаргије и порадите на свом осмеху. Начина је много, а ви изаберите онај који вам највише прија.

Здравље 30.10.2018 | 11:47
Јесења меланхолија
ЧИМ јесен покаже своје право лице, расположење почиње да нам пада. Код многих је јесења меланхолија неизбежна, али да не би прерасла у депресију, стручњаци саветују да се тргнете из летаргије и порадите на свом осмеху. Начина је много, а ви изаберите онај који вам највише прија.

Играјте друштвене игре. Бар једном недељно окупите породицу и пријатеље, па организујте вече друштвених игара. Карте, "не љути се, човече", јамб, "мице" или асоцијације учиниће да се већ после неколико тренутака осећате боље.

Смејте се. Чим осетите пад енергије, насмејте се. Јер, смех нас проверено ослобађа стреса, поправља расположење и подстиче лучење хормона среће - ендорфина.

С времена на време искључите телефон и компјутер. На тренутак се удаљите из виртуелног света, зауставите проток информација са друштвених мрежа и уживајте у тишини или некој лепој музици, не радећи ништа.

Певајте наглас. Није важно што немате добар глас, важно је да га пустите. Студије показују да певање веома поправља расположење, чинећи нас срећнијим и полетнијим.

Отарасите се непотребних ствари из личног окружења. Коначно се посветите реорганизацији стана и канцеларије, јер ће вас то учинити живим. Осећај задовољства када промените изглед животног простора отераће вам црне мисли.

Новости
фото:интернет
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар