Лопетеги није најгори, "надмашио" га је Камачо!

Сада већ бивши тренер Реала, Ђулен Лопетеги, неће остати упамћен ни по чему добром у свом кратком боравку на клупи мадридског клуба.

Фудбал 31.10.2018 | 09:00
Лопетеги није најгори, "надмашио" га је Камачо!
Мало је недостајало да обори неке неславне рекорде Реала, иако је клуб са стадиона "Сантјаго Бернабеу" водио само на 14 утакмица у свим такмичењима.

Слаб је учинак за тренера Реала када победи на свега шест од 14 утакмица, а посебно када доживи дебакл попут оног у недељу када је у "ел класику" Лопетегијев тим потучен до ногу од Барселоне са 5:1.

Шест пораза уз два ремија и шест победа уз гол разлику 21:20, то је Лопетегијев учинак у Реалу. Да не говоримо о деветом месту, које је плод ужасног старта сезоне за троструке узастопне освајаче Лиге шампиона. 

Тих 14 примљених голова у десет рунди су уствари најлошији "учинак" клуба у последњих 10 година и то је, поред неефикасне навале, један од разлога што је Лопетеги морао да спакује кофере. 

Међутим, Лопетегију за утеху, има и неко ко је знатно краће имао прилике да седи на ужареној клупи Реала. Реч је о некадашњем десном беку Реала и репрезентације Шпаније, Хозеу Антонију Камачу.

Он је у септембру 2004. године на свега шест мечева водио Мадриђане што је од 1929. године најкраћи боравак на клупи Реала. 

Међутим, Камачо је за разлику од Лопетегија у тих шест утакмица имао четири стартне победе, над Вислом из Кракова у два меча, потом над Мајорком и Нумансијом, да би му пресудила два узастопна пораза у свега четири дана, од Бајера из Леверкузена (3:0), те Еспањола (1:0). 

Чини се да је Флорентино Перез сада са Лопетегијем, имао више стрпљења него тада, када је такође био први човек клуба, али није вредело и председник Реала је сматрао да је крај октобра био прави час да се захвали на сарадњи бившем селектору Шпаније и потражи друго решење.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар