Lopetegi nije najgori, "nadmašio" ga je Kamačo!

Sada već bivši trener Reala, Đulen Lopetegi, neće ostati upamćen ni po čemu dobrom u svom kratkom boravku na klupi madridskog kluba.

Fudbal 31.10.2018 | 09:00
Lopetegi nije najgori, "nadmašio" ga je Kamačo!
Malo je nedostajalo da obori neke neslavne rekorde Reala, iako je klub sa stadiona "Santjago Bernabeu" vodio samo na 14 utakmica u svim takmičenjima.

Slab je učinak za trenera Reala kada pobedi na svega šest od 14 utakmica, a posebno kada doživi debakl poput onog u nedelju kada je u "el klasiku" Lopetegijev tim potučen do nogu od Barselone sa 5:1.

Šest poraza uz dva remija i šest pobeda uz gol razliku 21:20, to je Lopetegijev učinak u Realu. Da ne govorimo o devetom mestu, koje je plod užasnog starta sezone za trostruke uzastopne osvajače Lige šampiona. 

Tih 14 primljenih golova u deset rundi su ustvari najlošiji "učinak" kluba u poslednjih 10 godina i to je, pored neefikasne navale, jedan od razloga što je Lopetegi morao da spakuje kofere. 

Međutim, Lopetegiju za utehu, ima i neko ko je znatno kraće imao prilike da sedi na užarenoj klupi Reala. Reč je o nekadašnjem desnom beku Reala i reprezentacije Španije, Hozeu Antoniju Kamaču.

On je u septembru 2004. godine na svega šest mečeva vodio Madriđane što je od 1929. godine najkraći boravak na klupi Reala. 

Međutim, Kamačo je za razliku od Lopetegija u tih šest utakmica imao četiri startne pobede, nad Vislom iz Krakova u dva meča, potom nad Majorkom i Numansijom, da bi mu presudila dva uzastopna poraza u svega četiri dana, od Bajera iz Leverkuzena (3:0), te Espanjola (1:0). 

Čini se da je Florentino Perez sada sa Lopetegijem, imao više strpljenja nego tada, kada je takođe bio prvi čovek kluba, ali nije vredelo i predsednik Reala je smatrao da je kraj oktobra bio pravi čas da se zahvali na saradnji bivšem selektoru Španije i potraži drugo rešenje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar