ГРЧ: Солун је на ногама, порука ПАОК-а и Пријовића...

Ово је та сезона! Црно-бели добили још један дерби, овај пут против Панатинаикоса са 2:0.

Фудбал 30.10.2018 | 09:45
ГРЧ: Солун је на ногама, порука ПАОК-а и Пријовића...
ПАОК је ове сезоне дефинитивно решио да донесе титулу првака Грчке у Солун. Црно-бели су на свом стадиону у дербију осмог кола Суперлиге победили Панатинаикос са 2:0, задржавши максималан учинак и уједно стекли два бода предности у односу на првог пратиоца Атромитос.

Као и на много мечева у претходних годину и по дана, херој навијача ПАОК-а био је Александар Пријовић. Управо је он, после релативно мирног и незанимљивог првог полувремена, успео да разбије браву до овог кола непораженог Панатинаикоса.

Играо се 51. минуту када је Димитрис Пелкас прошао по десној страни и послао лопту право на петерац гостију, а тамо је Пријовић вребао попут предатора и није му било тешко да је гурне у мрежу.

Наставили су домаћи и после тог гола да нападају у потрази за другим који би дефинитивно решио меч. Успели су у томе у 76. минуту. Овај пут уследио је удар са левог крила преко Леа Жабе, а на петерцу је немилосрдан био Димитриос Лимниос.

ПАОК је тако успео први пут после много година да у првом делу сезоне победи све највеће ривале - Олимпијакос, АЕК, Арис и сада Панатинаикос. И то је одличан показатељ да је можда стварно дошло време да црно-бели освоје трећу титулу у клупској историји.

ГРЧКА 1 - 8. КОЛО: 

Субота

АЕЛ - ОФИ 0:0
Ламија - Левадијакос 3:2 (2:0)

Недеља

Паниониос - Атромитос 2:2 (1:1)
Панетоликос - Астерас 1:1 (0:0)
АЕК - Арис 4:0 (1:0)

Понедељак

Ксанти - ПАС Јањина 2:1 (0:1)
Олимпијакос - Аполон 1:0 (0:0) 
ПАОК - Панатинаикос 2:0 (0:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар