GRČ: Solun je na nogama, poruka PAOK-a i Prijovića...

Ovo je ta sezona! Crno-beli dobili još jedan derbi, ovaj put protiv Panatinaikosa sa 2:0.

Fudbal 30.10.2018 | 09:45
GRČ: Solun je na nogama, poruka PAOK-a i Prijovića...
PAOK je ove sezone definitivno rešio da donese titulu prvaka Grčke u Solun. Crno-beli su na svom stadionu u derbiju osmog kola Superlige pobedili Panatinaikos sa 2:0, zadržavši maksimalan učinak i ujedno stekli dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Atromitos.

Kao i na mnogo mečeva u prethodnih godinu i po dana, heroj navijača PAOK-a bio je Aleksandar Prijović. Upravo je on, posle relativno mirnog i nezanimljivog prvog poluvremena, uspeo da razbije bravu do ovog kola neporaženog Panatinaikosa.

Igrao se 51. minutu kada je Dimitris Pelkas prošao po desnoj strani i poslao loptu pravo na peterac gostiju, a tamo je Prijović vrebao poput predatora i nije mu bilo teško da je gurne u mrežu.

Nastavili su domaći i posle tog gola da napadaju u potrazi za drugim koji bi definitivno rešio meč. Uspeli su u tome u 76. minutu. Ovaj put usledio je udar sa levog krila preko Lea Žabe, a na petercu je nemilosrdan bio Dimitrios Limnios.

PAOK je tako uspeo prvi put posle mnogo godina da u prvom delu sezone pobedi sve najveće rivale - Olimpijakos, AEK, Aris i sada Panatinaikos. I to je odličan pokazatelj da je možda stvarno došlo vreme da crno-beli osvoje treću titulu u klupskoj istoriji.

GRČKA 1 - 8. KOLO: 

Subota

AEL - OFI 0:0
Lamija - Levadijakos 3:2 (2:0)

Nedelja

Panionios - Atromitos 2:2 (1:1)
Panetolikos - Asteras 1:1 (0:0)
AEK - Aris 4:0 (1:0)

Ponedeljak

Ksanti - PAS Janjina 2:1 (0:1)
Olimpijakos - Apolon 1:0 (0:0) 
PAOK - Panatinaikos 2:0 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar