Пробајте да се забављате уз ову вјежбу

Колико пута сте променили свој уобичајени тренинг како би дошли до бољих резултата? Наравно, морате испробати нове ствари да би било занимљиво, али они који вежбају често помисле да им вежбе које раде у склопу дневних тренинга не остављају простор за експериментисање.

Здравље 29.10.2018 | 12:54
Пробајте да се забављате уз ову вјежбу
Портал Хелет (Хеалтх) доноси пет начина вежбања са канапом за прескакање које можете применити свакодневно.

Прескакање канапа спада у ред интензивних кардио вежби које су одличне за мршављење. Ових пет потеза учиниће вам занимљивим тај облик кардио тренинга.

Твист

Сваки пут када скачете, окрените свој горњи део тела према супротној страни у односу на ноге. Да бисте ову вежбу олакшали, пре него што направите промену стране скочите два пута окренути у лево, а после тога два пута према десно.

Скијашки начин

Сваки пут када прескачете конопац, направите при скоку благи нагиб телом према левој страни, а при другом скоку према десној. Циклично понављајте ову вежбу.

Промена стопала

Сваки пут када ноге дигнете у ваздух приликом скока, циклично мењајте ногу на коју ћете се приземљити.

Минимизирати рад руку

Док прескачете канап покушајте руке да држите у једном положају и трудите се да их држите што ниже у односу на главу. На овај начин ћете отежати ову вежбу, али ће и резултати бити бољи.

Осмица

За време скока покушајте да укрстите руке чиме ћете по аутоматизму довести и до укрштања ужета. То ће допринети визуелном ефекту и извешћете фамозну "осмицу".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар