Probajte da se zabavljate uz ovu vježbu

Koliko puta ste promenili svoj uobičajeni trening kako bi došli do boljih rezultata? Naravno, morate isprobati nove stvari da bi bilo zanimljivo, ali oni koji vežbaju često pomisle da im vežbe koje rade u sklopu dnevnih treninga ne ostavljaju prostor za eksperimentisanje.

Zdravlje 29.10.2018 | 12:54
Probajte da se zabavljate uz ovu vježbu
Portal Helet (Health) donosi pet načina vežbanja sa kanapom za preskakanje koje možete primeniti svakodnevno.

Preskakanje kanapa spada u red intenzivnih kardio vežbi koje su odlične za mršavljenje. Ovih pet poteza učiniće vam zanimljivim taj oblik kardio treninga.

Tvist

Svaki put kada skačete, okrenite svoj gornji deo tela prema suprotnoj strani u odnosu na noge. Da biste ovu vežbu olakšali, pre nego što napravite promenu strane skočite dva puta okrenuti u levo, a posle toga dva puta prema desno.

Skijaški način

Svaki put kada preskačete konopac, napravite pri skoku blagi nagib telom prema levoj strani, a pri drugom skoku prema desnoj. Ciklično ponavljajte ovu vežbu.

Promena stopala

Svaki put kada noge dignete u vazduh prilikom skoka, ciklično menjajte nogu na koju ćete se prizemljiti.

Minimizirati rad ruku

Dok preskačete kanap pokušajte ruke da držite u jednom položaju i trudite se da ih držite što niže u odnosu na glavu. Na ovaj način ćete otežati ovu vežbu, ali će i rezultati biti bolji.

Osmica

Za vreme skoka pokušajte da ukrstite ruke čime ćete po automatizmu dovesti i do ukrštanja užeta. To će doprineti vizuelnom efektu i izvešćete famoznu "osmicu".

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar