У кревету са бившим: Шта каже наука?

Секс са бившим партнером? Разум каже не.

Здравље 29.10.2018 | 12:53
У кревету са бившим: Шта каже наука?
Међутим, судећи према две студије објављене у научном часопису Арцхивес оф Сеxуал Бехавиор, секс с бившим партнером уопште није лоша ствар и неће успорити процес пребољевања, чак и ако је раскид био болан.

У првој студији, коју су спровели истраживачи на три престижна факултета, 113 парова који су тек раскинули одговарали су на питања о односу с бившим.

Нека од питања била су да ли су имали физички контакт, колико привржено су се у њима осећали и како су се осећали емоционално на крају дана.

У другом истраживању, које су спровели исти научници, 372 људи питали су како су се осећали након секса с бившима односно да ли су и даље били емоционално везани за њих.

Оба истраживања утврдила су како секс с бившим дефинитивно не узрокује додатно ''сламање срца", чак и ако то урадите више пута, као што је већина укључених у истраживање.

Они који су рекли да се осећају највише емоционално везани за своје бивше љубавнике, највише су тражили секс, вероватно зато што покушавају да попуне болну емоционалну рупу која је настала раскидом.

Међутим, можда и најважније, истраживачи су открили да сексуални однос с бившим није узроковао да се појединци осећају лошије због раскида. Напротив - осећали су се позитивније због целе ситуације.

Докторка Стефани Спелман каже да бисмо, уместо осуђивањем, требало да се посветимо критичком промишљању о мотивацији за жељу за сексом с бившим.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар