Доминирају бејзболом - Бостон Ред Сокси освојили Свјетску серију!

Екипа Бостон Ред Сокса победила је Лос Анђелес Доџерсе 5:1 у петом мечу финала плеј-офа бејзбол МЛБ лиге и тако девети пут освојила Светску серију.

Остали спортови 29.10.2018 | 14:15
Доминирају бејзболом - Бостон Ред Сокси освојили Свјетску серију!
Стив Пирс је проглашен за најкориснијег играча (МВП) Светске серије након два "хум-рана" у одлучујућој победи на стадиону Доџерса.

По "хум-ран" су постигли још Муки Бетс и Џеј Ди Мартинес за тријумф Ред Сокса од 4-1 у серији.

"Одрастеш сањајући да будеш део нечега оваквог. Ово је било животно путовање. Бити овде је право остварење сна", рекао је МВП Пирс. 

Ред Сокси су оборили рекорд франшизе са 108 победа у 162 утакмице регуларне сезоне и наставили доминацију у Светској серији четвртом титулом у последњих 15 година (2004, 2007, 2013, 2018).

С друге стране, Доџерси су поражени други пут у финалу Светске серије па су додатно продужили пост без титуле који траје од 1988. 

Једину победу у Светској серији ове сезоне остварили су у најдужем мечу у историји финала МЛБ, чиме су смањили вођство Ред Сокса на 2-1, али су одмах после тога изгубили два меча.

"Свесни смо да може да победи само један тим, али много боли када дођеш до самог краја и будеш други", рекао је бацач Доџерса Клејтон Кершоу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар