Dominiraju bejzbolom - Boston Red Soksi osvojili Svjetsku seriju!

Ekipa Boston Red Soksa pobedila je Los Anđeles Dodžerse 5:1 u petom meču finala plej-ofa bejzbol MLB lige i tako deveti put osvojila Svetsku seriju.

Ostali sportovi 29.10.2018 | 14:15
Dominiraju bejzbolom - Boston Red Soksi osvojili Svjetsku seriju!
Stiv Pirs je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetske serije nakon dva "hum-rana" u odlučujućoj pobedi na stadionu Dodžersa.

Po "hum-ran" su postigli još Muki Bets i Džej Di Martines za trijumf Red Soksa od 4-1 u seriji.

"Odrasteš sanjajući da budeš deo nečega ovakvog. Ovo je bilo životno putovanje. Biti ovde je pravo ostvarenje sna", rekao je MVP Pirs. 

Red Soksi su oborili rekord franšize sa 108 pobeda u 162 utakmice regularne sezone i nastavili dominaciju u Svetskoj seriji četvrtom titulom u poslednjih 15 godina (2004, 2007, 2013, 2018).

S druge strane, Dodžersi su poraženi drugi put u finalu Svetske serije pa su dodatno produžili post bez titule koji traje od 1988. 

Jedinu pobedu u Svetskoj seriji ove sezone ostvarili su u najdužem meču u istoriji finala MLB, čime su smanjili vođstvo Red Soksa na 2-1, ali su odmah posle toga izgubili dva meča.

"Svesni smo da može da pobedi samo jedan tim, ali mnogo boli kada dođeš do samog kraja i budeš drugi", rekao je bacač Dodžersa Klejton Keršou.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar