ПЛ БиХ: Звијеза 09 и ГОШК ''тукли'' Жељу и Сарајево!

Сарајево "пало" први пут послије Аталанте! Посљедњи пораз екипа Хусрефа Мусемића је доживјела 2. августа од Аталанте (0:8) у квалификацијама за Лигу Европе и од тада везала четрнаест мечева без да је погнуте главе напустила терен. Тај низ је трајао до данас и утакмице у Габели.  Пораз Жеље на Грбавици, навијачи упали на терен! Поготком Јововића у судијској надокнади Звијезда 09 стигла до тријумфа против сарајевског Жељезничара, на Грбавици. Послије утакмице домаћи навијачи утрчали на терен.  

Фудбал 28.10.2018 | 20:55
ПЛ БиХ: Звијеза 09 и ГОШК ''тукли'' Жељу и Сарајево!
Звијезда 09 је у серији! Послије Слободе у Тузли и ГОШК-а код куће, нова жртва екипе Дарка Несторовића био је сарајевски Жељезничар, и то на Грбавици.

Фудбалери Звијезде 09 савладали су Жељезничар резултатом 1:0 поготком Јововића у петом минуту судијске надокнаде!

Жељезничар је још једном разочарао своје навијаче и након пораза од Гошка доживио још једну бламажу од посљедњепласиране екипе на табели.

У међувремену је Жељо савладао Челик код куће и Зрињски у дербију прошлог кола, али је у недјељу уписао нови велики кикс.

Иако су током цијеле утакмице имали више од игре и стварали прилике домаћи нису успјели доћи до поготка . С друге стране, гости су се опредијелили за дефанзивну варијанту, али су у неколико наврата успјели озбиљно запријетити Кјосевском, који је у 21. минути крајњим напором избацио лопту у корнер након ударца Хусића.

Зец је у 2. минути имао прву прилику за Жељезничар, али је његов ударац одбранио Ерић, као и у 18. минути. Десетак минута касније покушао је и Чурјурић с ивице шеснаестерца, али је на мјесту и овај пут био голман Звијезде. Зајмовић у 29. минути шутира оштро али преко гола, док минуту касније Крпић лоше шутира из добре позиције.

У другом полувремену Жељезничар је константно нападао, а најбољу прилику имао је Зец у 72. минути. Благојевић је прошао неколико играча гостујуће екипе и упослио Зеца који са пет метара шутира из окрета, али Ерић поново брани.

У судијској надокнади хладан туш за око 2.000 навијача на Грбавици. Звијезда је извела брз контранапад а Јововић главом погађа за побједу.

Навијачи изреволтирани због новог пораза након посљедњег судијског звиждука утрчали су на терен, али је брзом реакцијом полиције спријечен већи инцидент.

Сарајево "пало" први пут послије Аталанте! Посљедњи пораз екипа Хусрефа Мусемића је доживјела 2. августа од Аталанте (0:8) у квалификацијама за Лигу Европе и од тада везала четрнаест мечева без да је погнуте главе напустила терен. Тај низ је трајао до данас и утакмице у Габели.

Велика побједа за ГОШК!

Након што је на дебију на клупи славио у Сарајеву, али против Жељезничара, Мато Неретљак је дошао до побједе и против другог великана из главног града БиХ.

Његови фудбалери су до јединог гола на мечу дошли у 37. минуту када је погодио Нермин Хајдаревић и до краја љубомрно чували предност.

ГОШК - САРАЈЕВО 1:0 (1:0)

Меч је одигран по "тешком" терену на којем Сарајлије нису успијевале развити своју игру у којој се лопта брзо креће по земљи па се сходно условима боље снашао домаћин.

Већ у седмом минуту велику прилику је пропустио Куловић који је са пет метара лопту пребацио преко гола.

Средином првог полувремена прва прилика за Сарајево и најава одличног поподнева за Козића.
Голман домаћих је одбранио ударац Татара, а потом је имао доста среће када је Ахметовић погодио пречку.

А, у 37. минуту шок за госте. Алетић је пронашао Хајдаревића који шутира прецизно и од стативу шаље лопту у мрежу за 1:0.

У другом полувремену Сарајево је вршило опсаду гола домаће екипе.

Али, тек 15 минута прије краја сусрета Бордо тим је имао добру прилику када је одбрана ГОШК-а заборавила на Пидру који се убацио, али је шутирао веома лоше са десетак метара.

До краја сусрета двије прилике је имао Ахметовић, оба пута је нападач Сарајева шутирао главом. Први пут поред гола, да би намјестио "нишан" у надокнади времена али је Козић сјајном интервенцијом извадио лопту из "рашљи" и оставио бодове у Габели.

ГОШК је овом побједом напустио опасну зону у коју је сада ушла Крупа, док Сарајлије и даље држе прву позицију, али сада са само два бода испред Зрињског.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 15. КОЛО:

ГОШК - Сарајево 1:0 (1:0)
/Хајдаревић 37/

Жељезничар - Звијезда 09 (15.30)
/Јововић 90+5'/

у суботу

Радник - Широки Бријег 2:1 (1:1) 
/Пецо 41, Хаџић 65 - Елиомар 40/

Младост - Крупа 2:1 (0:0)
/Гузина 63, Анђушић 68 - Милановић 54/

Зрињски - Челик 3:0 (2:0)
/Билбија 1, 8, 61/

Слобода - Тузла сити 1:1 (1:0)
/Видовић 23 - Убипарип 62/

ТАБЕЛА: Сарајево 33, Зрињски 31, Жељезничар 28, Широки Бријег 22, Радник 21, Слобода 19,Младост 19, Челик 18, Звијезда 09 14, Тузла сити 13,ГОШК 13, Крупа 12

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар