Српски рукометаши све даље од Свјетског првенства!

Рукометна репрезентација Србије изгубила је у Швајцарској 29:24 (12:11) у другом колу групе 2 квалификација за Европско првенство 2020. године.  Лош почетак "орлова": Пораз Србије у Швајцарској! После ремија против Белгије, наша репрезентација доживела и први пораз у квалификацијама за Европско првенство.

Остали спортови 28.10.2018 | 15:30
Српски рукометаши све даље од Свјетског првенства!
Нови тим селектора Ненада Перуничића ни у другом мечу није остварио победу, па су после овог пораза у Цугу и ремија са Белгијом шансе за пласман на ЕП знатно мање.

Србија је добро почела утакмицу повела је са 5:2, али је уследила серија Швајцарске од 7:1 којом су дошли до преокрета.

Од тренутка када су Швајцарци стигли до предности, ниједног тренутка је нису испуштали. Србија је у другом полувремену у два наврата имала прилику да дође до изједначења, али то није искористила. 

Швајцарска, која је готово све време играла с играчем више у пољу, односно без голмана током напада, серијом од 5:0 стекла је недостижних седам голова предности, па је тако Србија уписала први пораз у квалификацијама. 

Код Србије Богдан Радивојевић дао је осам голова, Немања Илић седам, а код домаћина Енди Шмит осам. 

Српски рукометаши у наредном мечу дочекују Хрватску у априлу следеће године.

Након прва два кола квалификација - остаје стрепња!

Рукометна репрезентација Србије освојила је само бод у уводним мечевима борбе за пласман на Европско 2020. А, утакмице против Хрватске тек следе.

После кикса против Белгије у Зрењанину, изабраници новог селектора Ненада Перуничића изгубили су у Цугу од домаћина и закомпликовали себи посао на путу ка ЕП.

ШВАЈЦАРСКА - СРБИЈА 29:24 (12:11)

У наставку квалификација "орлови" ће на пролеће одиграти двомеч против Хрватске (10-14. априла), а затим ће 12. јуна гостовати Белгији, па до 16. јуна дочекати Швајцарску. Наравно, наш тим ће пре тога учествовати на Светском првенству у Немачкој и Данској.

У овом тренутку, поглед на табелу не даје превелики разлог за оптимизам: Хрватска (-1) 2, Швајцарска 2, Белгија (-1) 1, Србија 1. Пласман ће обезбебедити првопласирани и другопласирани из групе.

Иако је почетак меча у Цугу наговештавао бољи наступ Србије (вођство 5:2), Швајцарци су серијом 7:1 преокренули резултат и преузели контролу, коју нису испуштали до краја.

Перуничићеви изабраници су у другом полуремену два пута имали шансу да изједначе, али су пропуштали прилике, па је домаћин серијом 5:0 стекао седам голова предности и најавио први пораз "орлова" у квалификацијама.

Швајцарци су често играли са играчем више у пољу, односно без голмана током напада, и поновила је добру партију за коју пре неколико дана није била награђена у Хрватској.

Са неуспехом нашег тима у Цугу су се најтеже мирили Богдан Радивојевић (осам голова) и Немања Илић (седам), али њихов допринос није био довољан ни за неизвесну завршницу. Са друге стране, међу домаћима се истакао најбољи швајцарски играч - Енди Шмид, са осам погодака.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар