Srpski rukometaši sve dalje od Svjetskog prvenstva!

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Švajcarskoj 29:24 (12:11) u drugom kolu grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.  Loš početak "orlova": Poraz Srbije u Švajcarskoj! Posle remija protiv Belgije, naša reprezentacija doživela i prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 28.10.2018 | 15:30
Srpski rukometaši sve dalje od Svjetskog prvenstva!
Novi tim selektora Nenada Peruničića ni u drugom meču nije ostvario pobedu, pa su posle ovog poraza u Cugu i remija sa Belgijom šanse za plasman na EP znatno manje.

Srbija je dobro počela utakmicu povela je sa 5:2, ali je usledila serija Švajcarske od 7:1 kojom su došli do preokreta.

Od trenutka kada su Švajcarci stigli do prednosti, nijednog trenutka je nisu ispuštali. Srbija je u drugom poluvremenu u dva navrata imala priliku da dođe do izjednačenja, ali to nije iskoristila. 

Švajcarska, koja je gotovo sve vreme igrala s igračem više u polju, odnosno bez golmana tokom napada, serijom od 5:0 stekla je nedostižnih sedam golova prednosti, pa je tako Srbija upisala prvi poraz u kvalifikacijama. 

Kod Srbije Bogdan Radivojević dao je osam golova, Nemanja Ilić sedam, a kod domaćina Endi Šmit osam. 

Srpski rukometaši u narednom meču dočekuju Hrvatsku u aprilu sledeće godine.

Nakon prva dva kola kvalifikacija - ostaje strepnja!

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je samo bod u uvodnim mečevima borbe za plasman na Evropsko 2020. A, utakmice protiv Hrvatske tek slede.

Posle kiksa protiv Belgije u Zrenjaninu, izabranici novog selektora Nenada Peruničića izgubili su u Cugu od domaćina i zakomplikovali sebi posao na putu ka EP.

ŠVAJCARSKA - SRBIJA 29:24 (12:11)

U nastavku kvalifikacija "orlovi" će na proleće odigrati dvomeč protiv Hrvatske (10-14. aprila), a zatim će 12. juna gostovati Belgiji, pa do 16. juna dočekati Švajcarsku. Naravno, naš tim će pre toga učestvovati na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

U ovom trenutku, pogled na tabelu ne daje preveliki razlog za optimizam: Hrvatska (-1) 2, Švajcarska 2, Belgija (-1) 1, Srbija 1. Plasman će obezbebediti prvoplasirani i drugoplasirani iz grupe.

Iako je početak meča u Cugu nagoveštavao bolji nastup Srbije (vođstvo 5:2), Švajcarci su serijom 7:1 preokrenuli rezultat i preuzeli kontrolu, koju nisu ispuštali do kraja.

Peruničićevi izabranici su u drugom poluremenu dva puta imali šansu da izjednače, ali su propuštali prilike, pa je domaćin serijom 5:0 stekao sedam golova prednosti i najavio prvi poraz "orlova" u kvalifikacijama.

Švajcarci su često igrali sa igračem više u polju, odnosno bez golmana tokom napada, i ponovila je dobru partiju za koju pre nekoliko dana nije bila nagrađena u Hrvatskoj.

Sa neuspehom našeg tima u Cugu su se najteže mirili Bogdan Radivojević (osam golova) i Nemanja Ilić (sedam), ali njihov doprinos nije bio dovoljan ni za neizvesnu završnicu. Sa druge strane, među domaćima se istakao najbolji švajcarski igrač - Endi Šmid, sa osam pogodaka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar