ЕП: Чешка и сјајни Галиа зауставили "змајеве" у Тузли!

Рукометна репрезентација БиХ послије побједе против Бјелорусије није успјела да освоји нове бодове у квалификацијама за ЕП. "Змајеви" су у Тузли поражени од Чешке.

Остали спортови 27.10.2018 | 22:54
ЕП: Чешка и сјајни Галиа зауставили "змајеве" у Тузли!
У оквиру 2. кола Групе 5 квалификација за Европско првенство 2020. године, рукометна репрезентација БиХ састала се са Чешком која носи бодове из тузланског Мејдана.

Умор, одлична одбрана Чешке и сјајни голман Мартин Галиа кумовали су првом поразу репрезентације БиХ у овим квалификацијама.

БИХ - ЧЕШКА 20:25 (10:12)

Обје селекције у квалификацијама су стартовале побједама, али су максималан учинак задржали Чеси који су у суботу увече потпуно заслужено славили против екипе Билала Шумана.

Много бољу одбрану одиграли су чешки репрезентативци и "змајеве" зауставили на 20 постигнутих голова, а можда и најзаслужнији за то је Галиа, који је искористиопуену шансу и својим одбранама од првог до посљедњег минута уливао самопоуздање својим саиграчима.

За добру реализацију побринуо се Хрстка који је својих шест од укупно седам голова постигао у првом полувремену, док у репрезентацији БиХ у исто вријеме није било никог ко се издвајао.

Након 6:6 гости су направили серију 3:0 а након тога су били у константном вођству.

Прво полувријеме завршено је резултатом 12:10 за Чешку, а на почетку наставка, када се можда и ломио меч неколико пехова за "змајеве".

Прце је након једног дуела остао на паркету, а након што му је указана помоћ, није могао играти наредна три напада, што се изузетно осјетило, иако је Панић успио да смањи на 11:13.

А онда нови пех. Вегар је искључен и послије тога Чешка се одлијепила на 11:17, погодивши и у тренуцима када је имала играча мање.

Када је чешки голман Галиа погодио празан гол "змајева" за 14:21 било је јасно да је ово његово вече.

До краја меча уписао је 15 одбрана, а БиХ ј у посљедња два напада пропустила одличне прилике да ублажи пораз, што на крају крајева није небитно у групној фази квалификација.

Репрезентација БиХ сљедећу утакмицу играће тек у априлу, биће то двомеч са Финском у периоду између 10 и 15. априла, а потом средином јуна дочекати Бјелорусију па потом гостовати у Чешкој.

Група 5, друго коло:

БИХ – Чешка 20:25

Финска – Бјелорусија 20:27

ТАБЕЛА: Чешка 4, Бјелорусија 2, БиХ 2, Финска 0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар