EP: Češka i sjajni Galia zaustavili "zmajeve" u Tuzli!

Rukometna reprezentacija BiH poslije pobjede protiv Bjelorusije nije uspjela da osvoji nove bodove u kvalifikacijama za EP. "Zmajevi" su u Tuzli poraženi od Češke.

Ostali sportovi 27.10.2018 | 22:54
EP: Češka i sjajni Galia zaustavili "zmajeve" u Tuzli!
U okviru 2. kola Grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, rukometna reprezentacija BiH sastala se sa Češkom koja nosi bodove iz tuzlanskog Mejdana.

Umor, odlična odbrana Češke i sjajni golman Martin Galia kumovali su prvom porazu reprezentacije BiH u ovim kvalifikacijama.

BIH - ČEŠKA 20:25 (10:12)

Obje selekcije u kvalifikacijama su startovale pobjedama, ali su maksimalan učinak zadržali Česi koji su u subotu uveče potpuno zasluženo slavili protiv ekipe Bilala Šumana.

Mnogo bolju odbranu odigrali su češki reprezentativci i "zmajeve" zaustavili na 20 postignutih golova, a možda i najzaslužniji za to je Galia, koji je iskoristiopuenu šansu i svojim odbranama od prvog do posljednjeg minuta ulivao samopouzdanje svojim saigračima.

Za dobru realizaciju pobrinuo se Hrstka koji je svojih šest od ukupno sedam golova postigao u prvom poluvremenu, dok u reprezentaciji BiH u isto vrijeme nije bilo nikog ko se izdvajao.

Nakon 6:6 gosti su napravili seriju 3:0 a nakon toga su bili u konstantnom vođstvu.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 12:10 za Češku, a na početku nastavka, kada se možda i lomio meč nekoliko pehova za "zmajeve".

Prce je nakon jednog duela ostao na parketu, a nakon što mu je ukazana pomoć, nije mogao igrati naredna tri napada, što se izuzetno osjetilo, iako je Panić uspio da smanji na 11:13.

A onda novi peh. Vegar je isključen i poslije toga Češka se odlijepila na 11:17, pogodivši i u trenucima kada je imala igrača manje.

Kada je češki golman Galia pogodio prazan gol "zmajeva" za 14:21 bilo je jasno da je ovo njegovo veče.

Do kraja meča upisao je 15 odbrana, a BiH j u posljednja dva napada propustila odlične prilike da ublaži poraz, što na kraju krajeva nije nebitno u grupnoj fazi kvalifikacija.

Reprezentacija BiH sljedeću utakmicu igraće tek u aprilu, biće to dvomeč sa Finskom u periodu između 10 i 15. aprila, a potom sredinom juna dočekati Bjelorusiju pa potom gostovati u Češkoj.

Grupa 5, drugo kolo:

BIH – Češka 20:25

Finska – Bjelorusija 20:27

TABELA: Češka 4, Bjelorusija 2, BiH 2, Finska 0

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar