ФИФА уводи нова правила, готово је са крађом времена!

Спрема се права фудбалска револуција!

Фудбал 31.10.2018 | 15:15
ФИФА уводи нова правила, готово је са крађом времена!
У последње време, у фудбалу се отворила расправа о новим правилима која би требало да побољшају игру и смање "празан ход' у утакмицама.

Тако је у Премијер лиги ове сезоне, преноси Би-Би-Си, просек времена да је лопта у игри тек 55 минута и девет секунди. Током тог периода направљано је 2.599 измена играча, од чега је њих 129 (5%) било у судијској надокнади, док су ти додаци у времену просечно трајали четири минута и 22 секунде.

Међународни одбор за правила фудбалске игре (орган при ФИФА), предложио је да се забрани обављање измена играча у судијској надокнади. Такође, овај орган ће на састанку следећег месеца расправљати и о томе да играчи могу да напусте терен приликом замене код најближе линије, за разлику од тренутног правила које налаже да играч мора доћи до тачно одређеног техничког простора за измене.

Уз то, спомиње се и увођење жутих и црвених картона за клупске службенике, што би требало бити изгласано већ следеће године, као и слобода голманима да одигравају лопту из гол-аута саиграчима без да супарнички играчи смеју да кроче у казнени простор.

Међутим, ова нова правила су још у фази расправе и неће се изгласати пре 2019. године. Ако ће се увести нова правила, то ће бити прво на нивоу млађих категорија, пробно, па тек потом потенцијално и на сениорском нивоу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар