FIFA uvodi nova pravila, gotovo je sa krađom vremena!

Sprema se prava fudbalska revolucija!

Fudbal 31.10.2018 | 15:15
FIFA uvodi nova pravila, gotovo je sa krađom vremena!
U poslednje vreme, u fudbalu se otvorila rasprava o novim pravilima koja bi trebalo da poboljšaju igru i smanje "prazan hod' u utakmicama.

Tako je u Premijer ligi ove sezone, prenosi Bi-Bi-Si, prosek vremena da je lopta u igri tek 55 minuta i devet sekundi. Tokom tog perioda napravljano je 2.599 izmena igrača, od čega je njih 129 (5%) bilo u sudijskoj nadoknadi, dok su ti dodaci u vremenu prosečno trajali četiri minuta i 22 sekunde.

Međunarodni odbor za pravila fudbalske igre (organ pri FIFA), predložio je da se zabrani obavljanje izmena igrača u sudijskoj nadoknadi. Takođe, ovaj organ će na sastanku sledećeg meseca raspravljati i o tome da igrači mogu da napuste teren prilikom zamene kod najbliže linije, za razliku od trenutnog pravila koje nalaže da igrač mora doći do tačno određenog tehničkog prostora za izmene.

Uz to, spominje se i uvođenje žutih i crvenih kartona za klupske službenike, što bi trebalo biti izglasano već sledeće godine, kao i sloboda golmanima da odigravaju loptu iz gol-auta saigračima bez da suparnički igrači smeju da kroče u kazneni prostor.

Međutim, ova nova pravila su još u fazi rasprave i neće se izglasati pre 2019. godine. Ako će se uvesti nova pravila, to će biti prvo na nivou mlađih kategorija, probno, pa tek potom potencijalno i na seniorskom nivou.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar