СЛС: Дерби на Топчидеру, Тешовић чека Звезду у Шапцу!

Партизан тражи континутитет против Напретка, Дарко Тешовић у недељу са Мачвом дочекује Црвену звезду. Раднички на Бањици. Ненад Ђокић суди први пут после "вечитог дербија". Погледате и које све утакмице преноси Арена спорт.

Фудбал 26.10.2018 | 12:45
СЛС: Дерби на Топчидеру, Тешовић чека Звезду у Шапцу!
Овог викенда на програму су сви мечеви 13. кола Суперлиге Србије, а ТВ Арена спорт преносиће утакмице Партизан - Напредак (субота) и Мачва - Црвена звезда (недеља).

Ово коло отвориће у суботњем термину од 13 часова градски ривали Земун и Вождовац, који су у доњем делу табеле, а већина мечева биће одиграна истог дана.

Један од најзанимљивијих утакмица очекује нас у суботу од 16 часова у Хумској (ТВ пренос Арена спорт 1), где Партизан, после кикса против Спартака (0:0) и елиминације Земуна у осмини финала Купа Србије, дочекује крушевачки Напредак.

Партизан и Напредак су нас последњих година навикли на занимљиве и узбудљиве утакмице, а крушевачки тим је прошле сезоне био успешнији у дуелима са црно-белима. Партизан је сезону почео испод очекивања, тренутно заостаје чак девет бодова за водећом Црвеном звездом, има седам победа и чак четири ремија, уз један пораз. 

Црно-бели желе да поправе утисак и сигурно је да Напретку неће бити лако на Топчидерском брду, а у најави утакмице тренер крушевачке екипе Милорад Косановић рекао је да "Партизан има занимљив концепт игре" и да га "веома занима како ће се његов тим супротставити таквом концепту игре".

Партизан има кадровских проблема. Зорану Тошићу и Златану Шехвићу, који су већ дуже ван строја, придружили су се двојица везних фудбалера - Александар Шћекић (поломљен му је нос у мечу против Спартака) и Данило Пантић, који је повредио мишић задње ложе и неће бити на терену, као ни у наредној утакмици протв Чукаричког.

Другопласирани нишки Раднички гостује Раду и фаворит је у овом дуелу. Нишлије су оствариле чак осам победа, уз само један пораз, док је Рад остварио само три победе и има чак седам пораза.

Војводина, која је у кризи и суочава се са незадовољством дела навијача који траже одговорност управе, тражи излаз против Динама из Врања на свом "Карађорђу". Војводина има два везана пораза (порази од по 1:0 против Напетка и Чукаричког), а гости ће бити без свог тренера Драгана Антића, који је због дугачког језика, кажњен суспензијом од два меча. 

У недељу нас очекује још један интересантан дуел. Мачва, са новим тренером, иначе бившим играчем Партизана, Дарком Тешовићем, дочекује Црвену звезду (директан преност ТВ Арена спорт 1 од 16.30 часова).

Мачва је остварила четири победе, уз један реми и чак седам пораза, па са 13 бодова на свом конту тренутно заузима 9. место на табели. Звезда је доминантна у Суперлиги, има 11 победа и само један реми. Али, Звезда је још недорасла такмичењу каква је Лига шампиона, па се из Ливерпула вратила са пуном мрежом. Да ли је самопоуздање екипе Владана Милојевића пољуљано, видећемо у недељу.

И још један податак као најава овог кола. Судија Ненад Ђокић, који је био у центру пажње на 158. "вечитом дербију" због одлуке да Звезди буде признат гол након ударца главом Ричмонда Боаћија, после неколико кола поново је делегиран. Он ће бити главни судија на утакмици Радник - Чукарички.

ПАРОВИ 13. КОЛА СУПЕРЛИГЕ:

- субота -

Земун - Вождовац (13х)
Партизан - Напредак (16х - ТВ пренос Арена спорт 1)
Рад - Раднички Ниш (16х)
Радник - Чукарички (16х)
Војводина - Динамо Врање (16х)
Бачка - Пролетер (18х)

- недеља -

Мачва - Црвена звезда (16.30х - директан пренос Арена спорт 1)
Младост - Спартак (18х)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 34, Раднички Ниш 27, Чукарички 25, Партизан 25, Младост 19, Напредак 18, Пролетер 17, Војводина 15, Мачва 13, Бачка 13, Рад 13, Вождовац 12, Земун 9, 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар