SLS: Derbi na Topčideru, Tešović čeka Zvezdu u Šapcu!

Partizan traži kontinutitet protiv Napretka, Darko Tešović u nedelju sa Mačvom dočekuje Crvenu zvezdu. Radnički na Banjici. Nenad Đokić sudi prvi put posle "večitog derbija". Pogledate i koje sve utakmice prenosi Arena sport.

Fudbal 26.10.2018 | 12:45
SLS: Derbi na Topčideru, Tešović čeka Zvezdu u Šapcu!
Ovog vikenda na programu su svi mečevi 13. kola Superlige Srbije, a TV Arena sport prenosiće utakmice Partizan - Napredak (subota) i Mačva - Crvena zvezda (nedelja).

Ovo kolo otvoriće u subotnjem terminu od 13 časova gradski rivali Zemun i Voždovac, koji su u donjem delu tabele, a većina mečeva biće odigrana istog dana.

Jedan od najzanimljivijih utakmica očekuje nas u subotu od 16 časova u Humskoj (TV prenos Arena sport 1), gde Partizan, posle kiksa protiv Spartaka (0:0) i eliminacije Zemuna u osmini finala Kupa Srbije, dočekuje kruševački Napredak.

Partizan i Napredak su nas poslednjih godina navikli na zanimljive i uzbudljive utakmice, a kruševački tim je prošle sezone bio uspešniji u duelima sa crno-belima. Partizan je sezonu počeo ispod očekivanja, trenutno zaostaje čak devet bodova za vodećom Crvenom zvezdom, ima sedam pobeda i čak četiri remija, uz jedan poraz. 

Crno-beli žele da poprave utisak i sigurno je da Napretku neće biti lako na Topčiderskom brdu, a u najavi utakmice trener kruševačke ekipe Milorad Kosanović rekao je da "Partizan ima zanimljiv koncept igre" i da ga "veoma zanima kako će se njegov tim suprotstaviti takvom konceptu igre".

Partizan ima kadrovskih problema. Zoranu Tošiću i Zlatanu Šehviću, koji su već duže van stroja, pridružili su se dvojica veznih fudbalera - Aleksandar Šćekić (polomljen mu je nos u meču protiv Spartaka) i Danilo Pantić, koji je povredio mišić zadnje lože i neće biti na terenu, kao ni u narednoj utakmici protv Čukaričkog.

Drugoplasirani niški Radnički gostuje Radu i favorit je u ovom duelu. Nišlije su ostvarile čak osam pobeda, uz samo jedan poraz, dok je Rad ostvario samo tri pobede i ima čak sedam poraza.

Vojvodina, koja je u krizi i suočava se sa nezadovoljstvom dela navijača koji traže odgovornost uprave, traži izlaz protiv Dinama iz Vranja na svom "Karađorđu". Vojvodina ima dva vezana poraza (porazi od po 1:0 protiv Napetka i Čukaričkog), a gosti će biti bez svog trenera Dragana Antića, koji je zbog dugačkog jezika, kažnjen suspenzijom od dva meča. 

U nedelju nas očekuje još jedan interesantan duel. Mačva, sa novim trenerom, inače bivšim igračem Partizana, Darkom Tešovićem, dočekuje Crvenu zvezdu (direktan prenost TV Arena sport 1 od 16.30 časova).

Mačva je ostvarila četiri pobede, uz jedan remi i čak sedam poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9. mesto na tabeli. Zvezda je dominantna u Superligi, ima 11 pobeda i samo jedan remi. Ali, Zvezda je još nedorasla takmičenju kakva je Liga šampiona, pa se iz Liverpula vratila sa punom mrežom. Da li je samopouzdanje ekipe Vladana Milojevića poljuljano, videćemo u nedelju.

I još jedan podatak kao najava ovog kola. Sudija Nenad Đokić, koji je bio u centru pažnje na 158. "večitom derbiju" zbog odluke da Zvezdi bude priznat gol nakon udarca glavom Ričmonda Boaćija, posle nekoliko kola ponovo je delegiran. On će biti glavni sudija na utakmici Radnik - Čukarički.

PAROVI 13. KOLA SUPERLIGE:

- subota -

Zemun - Voždovac (13h)
Partizan - Napredak (16h - TV prenos Arena sport 1)
Rad - Radnički Niš (16h)
Radnik - Čukarički (16h)
Vojvodina - Dinamo Vranje (16h)
Bačka - Proleter (18h)

- nedelja -

Mačva - Crvena zvezda (16.30h - direktan prenos Arena sport 1)
Mladost - Spartak (18h)

TABELA: Crvena zvezda 34, Radnički Niš 27, Čukarički 25, Partizan 25, Mladost 19, Napredak 18, Proleter 17, Vojvodina 15, Mačva 13, Bačka 13, Rad 13, Voždovac 12, Zemun 9, 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar