Салах, Црвена звезда и учинак за памћење!

За сва времена!

Фудбал 25.10.2018 | 19:20
Салах, Црвена звезда и учинак за памћење!
Повратио је самопоуздање Мохамед Салах са два гола против Црвене звезде. Требало је египатском фудбалеру времена да пронађе свој препознатљиви ритам, али када га је нашао, Црвена звезда није могла превише...

Имао је и добру подршку од саиграча, што је многе подсетило на прошлу сезону, у којој је Салах потпуно експлодирао и загосподарио Европом. На пелцеру бруталне сезону коју је имао, Мохамед Салах је са синоћња два поготка исписао нове блиставе странице клупске историје. Наиме, Салах је стигао до јубиларног 50. поготка у дресу Ливерпула, за шта му је било потребно само 65 утакмица. Тако је за чак дванаест утакмица био бржи од досадашњег рекордера у тој категорији, легендарног Алберта Стабинса, који је средином прошлог века у дресу Редса жарио и палио фудбалским теренима широм Острва. Њему је, дакле, за тај подвиг било потребно 77 утакмица.

Салах је до 50. гола стигао после добро изведеног једанаестерца, коме је претходио онај старт Филипа Стојковића над Садиом Манеом о коме се и даље воде озбиљне полемике. 

Подсетимо, Салах је у својој дебитантској сезони у Ливерпулу убележио чак 44 поготка у свим такмичењима, уз још 16 асистенција. Са оне две рецке синоћ Египћанин је стигао до шест голова ове сезоне, а има и још две асистенције.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар