Salah, Crvena zvezda i učinak za pamćenje!

Za sva vremena!

Fudbal 25.10.2018 | 19:20
Salah, Crvena zvezda i učinak za pamćenje!
Povratio je samopouzdanje Mohamed Salah sa dva gola protiv Crvene zvezde. Trebalo je egipatskom fudbaleru vremena da pronađe svoj prepoznatljivi ritam, ali kada ga je našao, Crvena zvezda nije mogla previše...

Imao je i dobru podršku od saigrača, što je mnoge podsetilo na prošlu sezonu, u kojoj je Salah potpuno eksplodirao i zagospodario Evropom. Na pelceru brutalne sezonu koju je imao, Mohamed Salah je sa sinoćnja dva pogotka ispisao nove blistave stranice klupske istorije. Naime, Salah je stigao do jubilarnog 50. pogotka u dresu Liverpula, za šta mu je bilo potrebno samo 65 utakmica. Tako je za čak dvanaest utakmica bio brži od dosadašnjeg rekordera u toj kategoriji, legendarnog Alberta Stabinsa, koji je sredinom prošlog veka u dresu Redsa žario i palio fudbalskim terenima širom Ostrva. Njemu je, dakle, za taj podvig bilo potrebno 77 utakmica.

Salah je do 50. gola stigao posle dobro izvedenog jedanaesterca, kome je prethodio onaj start Filipa Stojkovića nad Sadiom Maneom o kome se i dalje vode ozbiljne polemike. 

Podsetimo, Salah je u svojoj debitantskoj sezoni u Liverpulu ubeležio čak 44 pogotka u svim takmičenjima, uz još 16 asistencija. Sa one dve recke sinoć Egipćanin je stigao do šest golova ove sezone, a ima i još dve asistencije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar