Револуционарне идеје Наполијевог газде!

Клинце занимају игрице, не фудбал, полувреме треба да траје 30 минута, али ми смо матори идиоти! Нама се не допадају. . .

Фудбал 26.10.2018 | 11:00
Револуционарне идеје Наполијевог газде!
Сиромашни све сиромашнији, богати све богатији. Неправедно из угла сиромашних, пожељно из угла богатих. Наполи није још толико богат, али председник Аурелио де Лаурентис очигледно би жарко желео у то пробрано друштво, па предлаже револуције какве би потпуно измениле фудбалски свет. И не, наравно да се не би допале сиромашнима.

Али кренимо редом...

“Уништавамо фудбал. Морамо да гледамо у будућност, јер младе људе занимају само видео-игрице. Тренутно ми тонемо. Видећете за осам година. Децу која су се тек родила фудбал неће занимати“, почео је Де Лаурентис у интервјуу за француски Ле Паризјен.

Дотле се слажемо. Међутим, са Де Лаурентисовим предложеним решењима никако не можемо.

“Фудбал је важна индустрија и без кочница које му постављају Фифа и Уефа, а оне и даље живе у античком свету, био би још вреднији. Ми смо криви, ми матори идиоти. Има досадних утакмица! Фудбалски мечеви трају предуго – заспиш док гледаш. Треба да се игра два пута по 30 минута са паузом у сваком од по два или три минута. Чему служе тренери ако није тако?“, пита се Де Лаурентис.

Још један заговорник креирања европске “суперлиге“ у којој би играли само најјачи клубови Старог континента, док би за остале она била затворена.

“Морамо све да мењамо. Зашто Европа не функционише? То би требало да буде Европа коју чине Енглеска, Француска, Италија, Немачка и Шпанија. Ако направите првенство тих пет земаља, са четири најбоља из сваког првенства, то је 20 тимова. Играмо само једну утакмицу, жребом се одлучује да ли си домаћин или гост. Уторком, средом и четвртком играо би Европу, викендом домаће првенство. То би такмичење донело 10.000.000.000 евра“, предлаже Де Лаурентис.

Јаз би постао само још јачи. А и овако је превелики...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар