Revolucionarne ideje Napolijevog gazde!

Klince zanimaju igrice, ne fudbal, poluvreme treba da traje 30 minuta, ali mi smo matori idioti! Nama se ne dopadaju. . .

Fudbal 26.10.2018 | 11:00
Revolucionarne ideje Napolijevog gazde!
Siromašni sve siromašniji, bogati sve bogatiji. Nepravedno iz ugla siromašnih, poželjno iz ugla bogatih. Napoli nije još toliko bogat, ali predsednik Aurelio de Laurentis očigledno bi žarko želeo u to probrano društvo, pa predlaže revolucije kakve bi potpuno izmenile fudbalski svet. I ne, naravno da se ne bi dopale siromašnima.

Ali krenimo redom...

“Uništavamo fudbal. Moramo da gledamo u budućnost, jer mlade ljude zanimaju samo video-igrice. Trenutno mi tonemo. Videćete za osam godina. Decu koja su se tek rodila fudbal neće zanimati“, počeo je De Laurentis u intervjuu za francuski Le Parizjen.

Dotle se slažemo. Međutim, sa De Laurentisovim predloženim rešenjima nikako ne možemo.

“Fudbal je važna industrija i bez kočnica koje mu postavljaju Fifa i Uefa, a one i dalje žive u antičkom svetu, bio bi još vredniji. Mi smo krivi, mi matori idioti. Ima dosadnih utakmica! Fudbalski mečevi traju predugo – zaspiš dok gledaš. Treba da se igra dva puta po 30 minuta sa pauzom u svakom od po dva ili tri minuta. Čemu služe treneri ako nije tako?“, pita se De Laurentis.

Još jedan zagovornik kreiranja evropske “superlige“ u kojoj bi igrali samo najjači klubovi Starog kontinenta, dok bi za ostale ona bila zatvorena.

“Moramo sve da menjamo. Zašto Evropa ne funkcioniše? To bi trebalo da bude Evropa koju čine Engleska, Francuska, Italija, Nemačka i Španija. Ako napravite prvenstvo tih pet zemalja, sa četiri najbolja iz svakog prvenstva, to je 20 timova. Igramo samo jednu utakmicu, žrebom se odlučuje da li si domaćin ili gost. Utorkom, sredom i četvrtkom igrao bi Evropu, vikendom domaće prvenstvo. To bi takmičenje donelo 10.000.000.000 evra“, predlaže De Laurentis.

Jaz bi postao samo još jači. A i ovako je preveliki...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar