Мигранти испред кордона полиције

Велики број миграната који се налазе на граничном прелазу Маљевац ни вечерас не планира напустити ово мјесто и већина их се припрема да проведе ноћ под ведрим небом. Како јавља екипа Српскинфо са лица мјеста, ситуација опет постаје напета јер су мигранти напустили своје шаторе и дошли испред граничног прелаз и кордона полиције.

Република Српска 24.10.2018 | 18:41
Мигранти испред кордона полиције
“Бордер”, “Босна тханк yоу”, чују се узвици миграната који се крећу према блокади коју су поставили хрватски полицајци. Велики број припадника реда их је опколио, док су спремна два ватрогасна возила, једно велико и једно мало. Претпоставља се да ће их вјероватно гађати воденим топовима ако покушају да пређу границу.

Незванично се шушка да ће полиција вечерас морати уклонити мигранте са граничног прелаза, како би се успоставио нормалан рад.

Међутим, питање је како ће се ствари одвијати, јер су нас управо из полиције обавијестили да се очекује долазак јос 100 нових миграната до границе. Полицајцу кажу да група миграната која је на граници одбија било какву комуникацију и преговоре. Искљичиву су у томе да пређу границу и не желе причати са надлежним.

Иначе, мигранти су раније по улицама поставили шаторе. Донијели су храну, а неки од њих из оближње шуме и дрва. Ложе втару, а постаје све хладније, температура се за само пола сата спустила за 7-8 стпени.

Радници Хитне помоћи су ту и на разне начине помажу најмлађим од њих, чак им ложе ватру, јер се температура полако спушта.

Међу њима је велики број дјеце. Ту је и кордон полиције испред моста, а мигранти за сада мирно сједе испред њих.

Према њиховим причама јутрос приликом пробијања полицијског коридора троје их је повријеђено. Међу њима је и једно дијете за које кажу да је повријеђено од сузавца.

На страни Хрватске границе налази се више од десет полицијских комбија, а постављена је и заштитна ограда.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар