Migranti ispred kordona policije

Veliki broj migranata koji se nalaze na graničnom prelazu Maljevac ni večeras ne planira napustiti ovo mjesto i većina ih se priprema da provede noć pod vedrim nebom. Kako javlja ekipa Srpskinfo sa lica mjesta, situacija opet postaje napeta jer su migranti napustili svoje šatore i došli ispred graničnog prelaz i kordona policije.

Republika Srpska 24.10.2018 | 18:41
Migranti ispred kordona policije
“Border”, “Bosna thank you”, čuju se uzvici migranata koji se kreću prema blokadi koju su postavili hrvatski policajci. Veliki broj pripadnika reda ih je opkolio, dok su spremna dva vatrogasna vozila, jedno veliko i jedno malo. Pretpostavlja se da će ih vjerovatno gađati vodenim topovima ako pokušaju da pređu granicu.

Nezvanično se šuška da će policija večeras morati ukloniti migrante sa graničnog prelaza, kako bi se uspostavio normalan rad.

Međutim, pitanje je kako će se stvari odvijati, jer su nas upravo iz policije obavijestili da se očekuje dolazak jos 100 novih migranata do granice. Policajcu kažu da grupa migranata koja je na granici odbija bilo kakvu komunikaciju i pregovore. Iskljičivu su u tome da pređu granicu i ne žele pričati sa nadležnim.

Inače, migranti su ranije po ulicama postavili šatore. Donijeli su hranu, a neki od njih iz obližnje šume i drva. Lože vtaru, a postaje sve hladnije, temperatura se za samo pola sata spustila za 7-8 stpeni.

Radnici Hitne pomoći su tu i na razne načine pomažu najmlađim od njih, čak im lože vatru, jer se temperatura polako spušta.

Među njima je veliki broj djece. Tu je i kordon policije ispred mosta, a migranti za sada mirno sjede ispred njih.

Prema njihovim pričama jutros prilikom probijanja policijskog koridora troje ih je povrijeđeno. Među njima je i jedno dijete za koje kažu da je povrijeđeno od suzavca.

Na strani Hrvatske granice nalazi se više od deset policijskih kombija, a postavljena je i zaštitna ograda.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar