Лопетеги је миран и само ''глади браду''...!

Реалова кочница је клаузула од 18. 000. 000 евра! И зашто Антонио Конте и даље није доступан?

Фудбал 25.10.2018 | 22:35
Лопетеги је миран и само ''глади браду''...!
Недељама уназад једна од водећих тема мадридске, донекле и европске фудбалске штампе тиче се позиције Ђулена Лопетегија на клупи Реала и моменат који би могао да буде пресудан у његовој краткој тренерској ери на челу Краљевског клуба.

Четири месеца пошто је постављен за наследника Зинедина Зидана и целе контроверзе око његовог потписа која га је коштала места селектора Шпаније, Лопетеги је никад ближи одласку са стадиона Сантјаго Бернабеу. Расположење Флорентина Переза није поправила ни тесна победа над Викторијом Плзењ, већ је она драма виђена у последњих десет минута након поготка Патрика Хросовскија и изласка Марсела због повреде додатно одважила првог човека клуба да опет потегне телефон и ступи у контакт с агентимаАнтонија Контеа. 

Међутим, уместо добрих вести, Переза је са друге стране жице сачекало ново - НЕ! Антонио Конте је начелно и други пут одбио да преузме кормило Реала, само неколико седмица након што је први пут иницијално одбацио исту могућност. Разлог је поново исти - Контеов отворени сукоб са Челсијем због начина на који је отпуштен и неисплаћених близу 11.000.000 евра (тачно 10.800.000 евра) за последњу годину уговора. Италијан сматра да је тај новац заслужио и да је неправедно отпуштен, због чега је чак ангажовао и цео адвокатски тим који ће водити поступак против бившег клуба како би добио поменути новац. Конте је и после првог разговора са Перезом одбио да узме Реал све док не заврши парницу са Челсијем и Романом Абрамовићем, који је Италијана оптужио за каљање угледа клуба. Конте би реално могао да постане слободан за неки озбиљнији рад тек на лето...

И док сага око Контеа и даље траје, Флорентино Перез се и даље не одлучује да уручи отказ Лопетегију због детаља који би значајно могао да промени ову луду игру судбине. Наиме, када је долазио у РеалЛопетеги је потписао трогодишњи уговор вредан шест милиона евра по сезони. Дакле, укупно 18.000.000 европских новчаница. Занимљиво, пре него што је било шта потписао у истом уговору Лопетеги је тражио да буде убачена клаузула по којој ће му цела сума бити исплаћена, ма каква његова судбина била. Пошто јеПерез био у фрци да што пре нађе човека после Зидана, пристао је на овај услов и тако сада довео клуб у незавидну позицију. Јер, логично, клуб мора да исплати Лопетегију позамашну суму новца уколико жели да му види леђа. И то после (тренутно) само четири месеца у клубу. 

Можда би се троструки узастопни шампион Европе и одлучио за тај потез да има право решење на видику. Али, како Конте упорно одбија да пружи руку, Перезова опција је и даље да примени исти принцип као када је поставио Зидана - да бившег играча, без великог искуства, постави за шефа струке. Има могућност даГутија именује за новог стратега, или да Сантијага Соларија унапреди са позиције тренера Б тима и тако направи готово идентичну ситуацију као са Зиданом. То су, реално, најједноставнија решења. Уједно и велике коцке, пошто су обојица без посебног трага у сениорским фудбалским водама. Гути од летос ради као помоћник Шенола Гунеша у Бешикташу након петогодишњег рада у Реаловим млађим категоријама, док је Солари на својој позицији тек две сезоне. 

Дакле, могло би се рећи да Лопетеги може мирно да спава... Бар до краја сезоне. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар