Lopetegi je miran i samo ''gladi bradu''...!

Realova kočnica je klauzula od 18. 000. 000 evra! I zašto Antonio Konte i dalje nije dostupan?

Fudbal 25.10.2018 | 22:35
Lopetegi je miran i samo ''gladi bradu''...!
Nedeljama unazad jedna od vodećih tema madridske, donekle i evropske fudbalske štampe tiče se pozicije Đulena Lopetegija na klupi Reala i momenat koji bi mogao da bude presudan u njegovoj kratkoj trenerskoj eri na čelu Kraljevskog kluba.

Četiri meseca pošto je postavljen za naslednika Zinedina Zidana i cele kontroverze oko njegovog potpisa koja ga je koštala mesta selektora Španije, Lopetegi je nikad bliži odlasku sa stadiona Santjago Bernabeu. Raspoloženje Florentina Pereza nije popravila ni tesna pobeda nad Viktorijom Plzenj, već je ona drama viđena u poslednjih deset minuta nakon pogotka Patrika Hrosovskija i izlaska Marsela zbog povrede dodatno odvažila prvog čoveka kluba da opet potegne telefon i stupi u kontakt s agentimaAntonija Kontea. 

Međutim, umesto dobrih vesti, Pereza je sa druge strane žice sačekalo novo - NE! Antonio Konte je načelno i drugi put odbio da preuzme kormilo Reala, samo nekoliko sedmica nakon što je prvi put inicijalno odbacio istu mogućnost. Razlog je ponovo isti - Konteov otvoreni sukob sa Čelsijem zbog načina na koji je otpušten i neisplaćenih blizu 11.000.000 evra (tačno 10.800.000 evra) za poslednju godinu ugovora. Italijan smatra da je taj novac zaslužio i da je nepravedno otpušten, zbog čega je čak angažovao i ceo advokatski tim koji će voditi postupak protiv bivšeg kluba kako bi dobio pomenuti novac. Konte je i posle prvog razgovora sa Perezom odbio da uzme Real sve dok ne završi parnicu sa Čelsijem i Romanom Abramovićem, koji je Italijana optužio za kaljanje ugleda kluba. Konte bi realno mogao da postane slobodan za neki ozbiljniji rad tek na leto...

I dok saga oko Kontea i dalje traje, Florentino Perez se i dalje ne odlučuje da uruči otkaz Lopetegiju zbog detalja koji bi značajno mogao da promeni ovu ludu igru sudbine. Naime, kada je dolazio u RealLopetegi je potpisao trogodišnji ugovor vredan šest miliona evra po sezoni. Dakle, ukupno 18.000.000 evropskih novčanica. Zanimljivo, pre nego što je bilo šta potpisao u istom ugovoru Lopetegi je tražio da bude ubačena klauzula po kojoj će mu cela suma biti isplaćena, ma kakva njegova sudbina bila. Pošto jePerez bio u frci da što pre nađe čoveka posle Zidana, pristao je na ovaj uslov i tako sada doveo klub u nezavidnu poziciju. Jer, logično, klub mora da isplati Lopetegiju pozamašnu sumu novca ukoliko želi da mu vidi leđa. I to posle (trenutno) samo četiri meseca u klubu. 

Možda bi se trostruki uzastopni šampion Evrope i odlučio za taj potez da ima pravo rešenje na vidiku. Ali, kako Konte uporno odbija da pruži ruku, Perezova opcija je i dalje da primeni isti princip kao kada je postavio Zidana - da bivšeg igrača, bez velikog iskustva, postavi za šefa struke. Ima mogućnost daGutija imenuje za novog stratega, ili da Santijaga Solarija unapredi sa pozicije trenera B tima i tako napravi gotovo identičnu situaciju kao sa Zidanom. To su, realno, najjednostavnija rešenja. Ujedno i velike kocke, pošto su obojica bez posebnog traga u seniorskim fudbalskim vodama. Guti od letos radi kao pomoćnik Šenola Guneša u Bešiktašu nakon petogodišnjeg rada u Realovim mlađim kategorijama, dok je Solari na svojoj poziciji tek dve sezone. 

Dakle, moglo bi se reći da Lopetegi može mirno da spava... Bar do kraja sezone. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar