ЕП: Рукометаши Србије желе на Хрвате са шест бодова!

Рукометна репрезентација Србије, са новим селектором Ненадом Перуничићем, против Белгије у Зрењанину почиње сутра квалификације за Европско првенство 2020. године.

Остали спортови 23.10.2018 | 17:45
ЕП: Рукометаши Србије желе на Хрвате са шест бодова!
Перуничић се на дебитанском списку одлучио за подмлађен тим, жељан доказивања и који би како би у будућности знатно поправи утисак "орлова" на ЕП које ће се први пут одржати у три земље - Норвешкој, Шведској и Аустрији.

Међу дебитантима је и Лазар Кукић из шпанског Логроња и пред меч са Белгијом прича да противник не сме да се потцени.

"Велика је част бити у репрезентацији и драго ми је да је велики број играча из генерације 1992. и 1994. добио шансу код селектора Перуничића. Рукомет се развија, играју и Белгијанци, као и цео свет. Морамо да одиграмо максимално, победимо и оставити добар утисак", рекао је Кукић, а преноси Рукометни савез Србије.

Србију после Белгије очекује и гостовање Швајцарској, а Кукић каже да су две победе циљ.

"Не смемо да се опустимо, без обзира што се на папиру очекује лакши меч од оног у Швајцарској. Желимо сва четири бода из ове недеље, која ће нам донети извесну дозу самопоуздања пред дуеле са Хрватима наредног пролећа", јасан је некадашњи члан Партизана.

Десно крило Дарко Ђукић, сада један од искуснијих, каже да је нови тим жељан доказивања.

"Проблем жеље сигурно неће постојати. Морамо дати свој максимум против Белгијанаца. Видели смо их како играју, форсирају игру без голмана, седам на шест и увежбавали смо већ одбрану на тај систем, изгледа коректно. Спремамо се, договорамо у том смеру. Не би требало да имамо проблема када је у питању победа", навео је Ђукић.

Због повреде Младена Крсманчића са ширег списка је позван леви бек нишког Железничара Стеван Сретеновић, а отпао је и десни бек Констанце Никола Црноглавац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар