EP: Rukometaši Srbije žele na Hrvate sa šest bodova!

Rukometna reprezentacija Srbije, sa novim selektorom Nenadom Peruničićem, protiv Belgije u Zrenjaninu počinje sutra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ostali sportovi 23.10.2018 | 17:45
EP: Rukometaši Srbije žele na Hrvate sa šest bodova!
Peruničić se na debitanskom spisku odlučio za podmlađen tim, željan dokazivanja i koji bi kako bi u budućnosti znatno popravi utisak "orlova" na EP koje će se prvi put održati u tri zemlje - Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Među debitantima je i Lazar Kukić iz španskog Logronja i pred meč sa Belgijom priča da protivnik ne sme da se potceni.

"Velika je čast biti u reprezentaciji i drago mi je da je veliki broj igrača iz generacije 1992. i 1994. dobio šansu kod selektora Peruničića. Rukomet se razvija, igraju i Belgijanci, kao i ceo svet. Moramo da odigramo maksimalno, pobedimo i ostaviti dobar utisak", rekao je Kukić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Srbiju posle Belgije očekuje i gostovanje Švajcarskoj, a Kukić kaže da su dve pobede cilj.

"Ne smemo da se opustimo, bez obzira što se na papiru očekuje lakši meč od onog u Švajcarskoj. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje, koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzdanja pred duele sa Hrvatima narednog proleća", jasan je nekadašnji član Partizana.

Desno krilo Darko Đukić, sada jedan od iskusnijih, kaže da je novi tim željan dokazivanja.

"Problem želje sigurno neće postojati. Moramo dati svoj maksimum protiv Belgijanaca. Videli smo ih kako igraju, forsiraju igru bez golmana, sedam na šest i uvežbavali smo već odbranu na taj sistem, izgleda korektno. Spremamo se, dogovoramo u tom smeru. Ne bi trebalo da imamo problema kada je u pitanju pobeda", naveo je Đukić.

Zbog povrede Mladena Krsmančića sa šireg spiska je pozvan levi bek niškog Železničara Stevan Sretenović, a otpao je i desni bek Konstance Nikola Crnoglavac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar