Пада ли рекорд Премијер лиге за њега?

Марко Асенсио на продају! Мада, можда је много оно што Реал тражи. . .

Фудбал 23.10.2018 | 17:00
Пада ли рекорд Премијер лиге за њега?
Кад се појавио био је освежење. У другој сезони једнако добар. А на почетку треће бори се МаркоАсенсио да уради било шта вредно пажње, мучи се као и цео Реал Мадрид, те не чуде информације из Шпаније и Енглеске да би репрезентативац Црвене фурије могао већ у јануару да напусти краљевски клуб.

Засад је све на нивоу гласина, међутим, тако почиње. А није баш да се момак са Мајорке прославио под палицом Ђулена Лопетегија. Добио је више минута и простора наго код Зинедина ЗИдана, почео седам од осам утакмица у Примери, али тек један гол сведочи да није чак ни на путу да попуни празнину насталу одласком Кристијана Роналда у Јувентус. Зато вест да је Реал спреман да га прода не звучи немогуће. Поготово уколико садашњи тренер остане на клупи. Мада није баш да има неке велике шансе.

Тек, миг и Мадрида јасно су схватили Енглези. Они платежно моћни, па су у ред за потпис Марка Асенсијастали Манчестер јунајтед, Челси и Ливерпул. Свако од њих са потребном да ојача кадар и добие играча који,  руку на срце, у перспективи и те како може доста да пружи, јер су му тек 22 године.

Од поменутих кандидата можда и највеће шансе има Челси, услед блиску историје сарадње са Реалом. Пре две године је купио Алвара Морату, летос продао голмана Тиба Куртоу, интензивно се помиње да би ЕденАзар могао на „Сантјаго Бербанеу“ и баш би евентуални трансфер Асенсија у јануару, ако до њега дође, могао да се посматра  као припрема терена за много значајнији посао у виду потписа Белгијанца за краљевски клуб.

Манчестер јунајтеду недостају креативци, то је јасно као дан, поготово услед чињенице да се АнтониоМарсијал помиње као фудбалер који би радо напустио Олд Трафорд, па би на његово место дошао Асенсио, док би у случају Ливерпула можда морала да се направи нека врста промене система игре, с обзиром да нападачки трозубац Сане-Фирмино-Мане функционише врло добро, па се чини да нема потребе разбијати га. Осим ако Јирген Клоп нешто не смисли...

Реал засад држи цену постављену септембра прошле године, кад је Марко Асенсио продужио верност клубу до 2023. Тад је изказна клаузула постављена на 115.000.000 евра. Реално, сваки од поменутих клубова има новца да то плати, а било ко да буде (ако буде) постаће власник новог премијерлигашког рекорда у висини трансфера, који тренутно држи Манчестер јунајтед довођењем Пола Погбе за 105.000.000 евра.

Или је поменутих 115.000.000, ипак, превише?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар