Pada li rekord Premijer lige za njega?

Marko Asensio na prodaju! Mada, možda je mnogo ono što Real traži. . .

Fudbal 23.10.2018 | 17:00
Pada li rekord Premijer lige za njega?
Kad se pojavio bio je osveženje. U drugoj sezoni jednako dobar. A na početku treće bori se MarkoAsensio da uradi bilo šta vredno pažnje, muči se kao i ceo Real Madrid, te ne čude informacije iz Španije i Engleske da bi reprezentativac Crvene furije mogao već u januaru da napusti kraljevski klub.

Zasad je sve na nivou glasina, međutim, tako počinje. A nije baš da se momak sa Majorke proslavio pod palicom Đulena Lopetegija. Dobio je više minuta i prostora nago kod Zinedina ZIdana, počeo sedam od osam utakmica u Primeri, ali tek jedan gol svedoči da nije čak ni na putu da popuni prazninu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda u Juventus. Zato vest da je Real spreman da ga proda ne zvuči nemoguće. Pogotovo ukoliko sadašnji trener ostane na klupi. Mada nije baš da ima neke velike šanse.

Tek, mig i Madrida jasno su shvatili Englezi. Oni platežno moćni, pa su u red za potpis Marka Asensijastali Mančester junajted, Čelsi i Liverpul. Svako od njih sa potrebnom da ojača kadar i dobie igrača koji,  ruku na srce, u perspektivi i te kako može dosta da pruži, jer su mu tek 22 godine.

Od pomenutih kandidata možda i najveće šanse ima Čelsi, usled blisku istorije saradnje sa Realom. Pre dve godine je kupio Alvara Moratu, letos prodao golmana Tiba Kurtou, intenzivno se pominje da bi EdenAzar mogao na „Santjago Berbaneu“ i baš bi eventualni transfer Asensija u januaru, ako do njega dođe, mogao da se posmatra  kao priprema terena za mnogo značajniji posao u vidu potpisa Belgijanca za kraljevski klub.

Mančester junajtedu nedostaju kreativci, to je jasno kao dan, pogotovo usled činjenice da se AntonioMarsijal pominje kao fudbaler koji bi rado napustio Old Traford, pa bi na njegovo mesto došao Asensio, dok bi u slučaju Liverpula možda morala da se napravi neka vrsta promene sistema igre, s obzirom da napadački trozubac Sane-Firmino-Mane funkcioniše vrlo dobro, pa se čini da nema potrebe razbijati ga. Osim ako Jirgen Klop nešto ne smisli...

Real zasad drži cenu postavljenu septembra prošle godine, kad je Marko Asensio produžio vernost klubu do 2023. Tad je izkazna klauzula postavljena na 115.000.000 evra. Realno, svaki od pomenutih klubova ima novca da to plati, a bilo ko da bude (ako bude) postaće vlasnik novog premijerligaškog rekorda u visini transfera, koji trenutno drži Mančester junajted dovođenjem Pola Pogbe za 105.000.000 evra.

Ili je pomenutih 115.000.000, ipak, previše?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar