Реал доводи Златана у јануару?!

Ибрахимовић постаје "краљ" – Реал га доводи у јануару?! Златан Ибрахимовић могао би да крунише спектакуларну каријеру доласком у "краљевски" клуб – Реал Мадрид.  Легао би им као кец на десет!

Фудбал 23.10.2018 | 10:00
Реал доводи Златана у јануару?!
Како преносе шпански медији, Реал планира да доведе Швеђанина у јануарском прелазном року након што му истекне уговор са Лос Анђелес Галаксијем.

На Сантјаго Бернабеуу верују да би Ибрахимовић био савршено појачање за тим који од одласка Кристијана Роналда има доста проблема у нападу.

Реал је у суботу постигао први гол после чак осам сати без поготка, што је најдужи период у историји клуба. А тај "пост" није окончао нападач, него бек.

У међувремену, Ибрахимовић је и у 37. години у сјајној форми, постигао је 25 голова на 25 наступа од доласка у америчку МСЛ из Манчестер јунајтеда почетком године.

Ибрахимовић је већ играо у Шпанији, и то у Барселони 2009. када је постигао 22 гола на 46 мечева.

Шпански радио "Кадена Коп" најавио је "бомбу" предстојећег прелазног рока!

Наводно, Реал Мадрид у јануару доводи Златана Ибрахимовића.

Био би то прилично изненађујућ потез "краљевског клуба", имајући у виду да је шведском нападачу 37 година, али по партијама које пружа за Лас Анђелес Галакси, Ибрахимовић би могао да буде решење проблема који Мадриђани имају са ефикасношћу.

Троструки узастопни шампион Европе је после девет кола тек на седмом месту шпанског првенства и делује непрепознатљиво у односу на тим који је до летос предводио Кристијано Роналдо, сада члан Јувентуса.

Ибрахимовић има уговор са америчким клубом до 31. децембра 2019, па би га Реал довео на позајмицу.

Дао је 500 голова у каријери. И то каквих. Коме. Нема спора, легао би Златан Ибрахимовић Реал Мадриду као кец на десетку, те отуда не чуди информација радио Кадена копе да актуелни првак Европе размишља да ангажује Швеђанина и излечи хроничну неефикасност која прати тим Ђулена Лопетегија.

Карим Бензема је дао пет голова, Герет Бејл четири, Марко Асенсио и Маријано Дијаз по један, ЛукасВаскез ниједан. Зато шведски ветеран као могуће решење за састав који грца у проблемима и који је против Левантеа за викенд прекинуо низ од 481 минута без гола у свим такмичењима.

Наводно, у управи Реала размишљају да позајме Ибрахимовића у јануару на шест месеци. Да имају човека више у ротацији. Провереног. Навикнутог да функционише под притиском. Правог егзекутора. Само ове сезоне дао је 21 гол на 25 утакмица у МЛС лиги. Све су му то предности. А мане? Недавно је прославио 37. рођендан, па у делу управе Краљевског клуба постоји дилема да ли је физички потпуно фит да одговори захтевима у Примери и Лиги шампиона. Отуда и дилема слична оној коју имају и челници Милана који се недавно распитивао под којим могућностима би могао да врати класног центарфора.

Ибрахимовић је и раније био мета Мадриђана. Додуше, кад је био млађи, али никад није дошао. Можда је сад тренутак, да премости тежак период Реала, бар до лета кад ће Флорентино Перез вероватно морати да реагује неком бомбом. А на листи кандидата су Нејмар, Килијан Мбапе, Еден Азар...

Подсетимо, сјајни Швеђанин је већ играо у Шпанији, за Барселону од 2009. до 2011. године.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар