Real dovodi Zlatana u januaru?!

Ibrahimović postaje "kralj" – Real ga dovodi u januaru?! Zlatan Ibrahimović mogao bi da kruniše spektakularnu karijeru dolaskom u "kraljevski" klub – Real Madrid.  Legao bi im kao kec na deset!

Fudbal 23.10.2018 | 10:00
Real dovodi Zlatana u januaru?!
Kako prenose španski mediji, Real planira da dovede Šveđanina u januarskom prelaznom roku nakon što mu istekne ugovor sa Los Anđeles Galaksijem.

Na Santjago Bernabeuu veruju da bi Ibrahimović bio savršeno pojačanje za tim koji od odlaska Kristijana Ronalda ima dosta problema u napadu.

Real je u subotu postigao prvi gol posle čak osam sati bez pogotka, što je najduži period u istoriji kluba. A taj "post" nije okončao napadač, nego bek.

U međuvremenu, Ibrahimović je i u 37. godini u sjajnoj formi, postigao je 25 golova na 25 nastupa od dolaska u američku MSL iz Mančester junajteda početkom godine.

Ibrahimović je već igrao u Španiji, i to u Barseloni 2009. kada je postigao 22 gola na 46 mečeva.

Španski radio "Kadena Kop" najavio je "bombu" predstojećeg prelaznog roka!

Navodno, Real Madrid u januaru dovodi Zlatana Ibrahimovića.

Bio bi to prilično iznenađujuć potez "kraljevskog kluba", imajući u vidu da je švedskom napadaču 37 godina, ali po partijama koje pruža za Las Anđeles Galaksi, Ibrahimović bi mogao da bude rešenje problema koji Madriđani imaju sa efikasnošću.

Trostruki uzastopni šampion Evrope je posle devet kola tek na sedmom mestu španskog prvenstva i deluje neprepoznatljivo u odnosu na tim koji je do letos predvodio Kristijano Ronaldo, sada član Juventusa.

Ibrahimović ima ugovor sa američkim klubom do 31. decembra 2019, pa bi ga Real doveo na pozajmicu.

Dao je 500 golova u karijeri. I to kakvih. Kome. Nema spora, legao bi Zlatan Ibrahimović Real Madridu kao kec na desetku, te otuda ne čudi informacija radio Kadena kope da aktuelni prvak Evrope razmišlja da angažuje Šveđanina i izleči hroničnu neefikasnost koja prati tim Đulena Lopetegija.

Karim Benzema je dao pet golova, Geret Bejl četiri, Marko Asensio i Marijano Dijaz po jedan, LukasVaskez nijedan. Zato švedski veteran kao moguće rešenje za sastav koji grca u problemima i koji je protiv Levantea za vikend prekinuo niz od 481 minuta bez gola u svim takmičenjima.

Navodno, u upravi Reala razmišljaju da pozajme Ibrahimovića u januaru na šest meseci. Da imaju čoveka više u rotaciji. Proverenog. Naviknutog da funkcioniše pod pritiskom. Pravog egzekutora. Samo ove sezone dao je 21 gol na 25 utakmica u MLS ligi. Sve su mu to prednosti. A mane? Nedavno je proslavio 37. rođendan, pa u delu uprave Kraljevskog kluba postoji dilema da li je fizički potpuno fit da odgovori zahtevima u Primeri i Ligi šampiona. Otuda i dilema slična onoj koju imaju i čelnici Milana koji se nedavno raspitivao pod kojim mogućnostima bi mogao da vrati klasnog centarfora.

Ibrahimović je i ranije bio meta Madriđana. Doduše, kad je bio mlađi, ali nikad nije došao. Možda je sad trenutak, da premosti težak period Reala, bar do leta kad će Florentino Perez verovatno morati da reaguje nekom bombom. A na listi kandidata su Nejmar, Kilijan Mbape, Eden Azar...

Podsetimo, sjajni Šveđanin je već igrao u Španiji, za Barselonu od 2009. do 2011. godine.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar