Пропаст Косова у трци за Интерпол

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Косово пропасти на гласању за чланство у Интерпол, упркос томе што је издвојило милионе евра како би постало део те међународне организације.

Србија 21.10.2018 | 12:02
Пропаст Косова у трци за Интерпол
"Без договора (са Београдом), нема учлањења у било које међународне организације. Они ће пропасти на гласању за Интерпол, као што су пропали за Унеско", рекао је Дачић за данашњи Курир.

Он је казао да ће Србија уложи "максималан напор" како Косово не би постало чланица Интерпола, не зато што "смо против Косова, већ зато што смо против једностраних аката".

Дачић је поновио да је једнострана политка коју води Приштина доживела крах.

"Политика владе је седећа - нема признавања КиМ као једностранког акта. Желимо копромис. Ако они желе компромис, желе, ако не желе, ускоро ће само још Албанија да признаје Косово", оценио је он.

Власти у Приштини више пута су истицале да је за њих чланство у Интерполу "приоритет", а гласање о пријему Косова у ту организацију би требало да се догоди у новембру када се одржава Генерална скупштина Интерпола у Дубајиу.

Не видим разлог за варедне парламентарне изборе

Ивица Дачић каже да не види разлог за одржавање ванредних парламентарних избора. 

"Знате да је било доста избора у протеклом периоду. Не могу да кажем чиме је Влада заказала да би изазвала изборе, напротив. Мислим да нема ниједног ваљаног разлога за тражење превремених избора", казао је Дачић. 

Дачић је поручио и да су он и његова странка спремни за изборе, на којима би остварили двоцифрен резултат.

"Ви знате да сам ја увек био скептичан кад је реч о честим изборима, али немам и ништа против. Ја сам увек спреман за изборе и уколико постоје разни они који изнова постављају питање легитимитета, онда је најбоље да се то провери на изборима", казао је Дачић.

Он је оценио да опозиција стално игра "игру без граница", јер ће, према његовим речима, након одржавања избора, рећи да нису били коректни, због чега ће тражити расписивање нових. 

"Посао опозиције је да стално тражи изборе. Али овде је ствар у томе што они моле Бога да не буде избора. Тако да је то једна шок терапија. Иако су избори шок терапија, ја их подржавам", рекао је Дачић.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

самy

21.10.2018 11:56

Колико сад водимо, оних Ђурићевих 5:0 и сад ових Дачићевих 3:0 значи 8:0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моје мисљење

21.10.2018 12:30

ко це га знати али само србија по питању европски интеграција тапка у мјесту волио би да настави преговоре

Name

ТОРРО

21.10.2018 13:24

ОНИ СУ НЕДАВНО КУПИЛИ КАРТУ У ЈЕДНОМ СМЈЕРУ - НАЖАЛОСТ ПОГРЕСАН ИЗБОР ЗА СРПСКИ НАРОД У СРБИЈИ...