Propast Kosova u trci za Interpol

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Kosovo propasti na glasanju za članstvo u Interpol, uprkos tome što je izdvojilo milione evra kako bi postalo deo te međunarodne organizacije.

Srbija 21.10.2018 | 12:02
Propast Kosova u trci za Interpol
"Bez dogovora (sa Beogradom), nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju za Interpol, kao što su propali za Unesko", rekao je Dačić za današnji Kurir.

On je kazao da će Srbija uloži "maksimalan napor" kako Kosovo ne bi postalo članica Interpola, ne zato što "smo protiv Kosova, već zato što smo protiv jednostranih akata".

Dačić je ponovio da je jednostrana politka koju vodi Priština doživela krah.

"Politika vlade je sedeća - nema priznavanja KiM kao jednostrankog akta. Želimo kopromis. Ako oni žele kompromis, žele, ako ne žele, uskoro će samo još Albanija da priznaje Kosovo", ocenio je on.

Vlasti u Prištini više puta su isticale da je za njih članstvo u Interpolu "prioritet", a glasanje o prijemu Kosova u tu organizaciju bi trebalo da se dogodi u novembru kada se održava Generalna skupština Interpola u Dubajiu.

Ne vidim razlog za varedne parlamentarne izbore

Ivica Dačić kaže da ne vidi razlog za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. 

"Znate da je bilo dosta izbora u proteklom periodu. Ne mogu da kažem čime je Vlada zakazala da bi izazvala izbore, naprotiv. Mislim da nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora", kazao je Dačić. 

Dačić je poručio i da su on i njegova stranka spremni za izbore, na kojima bi ostvarili dvocifren rezultat.

"Vi znate da sam ja uvek bio skeptičan kad je reč o čestim izborima, ali nemam i ništa protiv. Ja sam uvek spreman za izbore i ukoliko postoje razni oni koji iznova postavljaju pitanje legitimiteta, onda je najbolje da se to proveri na izborima", kazao je Dačić.

On je ocenio da opozicija stalno igra "igru bez granica", jer će, prema njegovim rečima, nakon održavanja izbora, reći da nisu bili korektni, zbog čega će tražiti raspisivanje novih. 

"Posao opozicije je da stalno traži izbore. Ali ovde je stvar u tome što oni mole Boga da ne bude izbora. Tako da je to jedna šok terapija. Iako su izbori šok terapija, ja ih podržavam", rekao je Dačić.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

samy

21.10.2018 11:56

Koliko sad vodimo, onih Đurićevih 5:0 i sad ovih Dačićevih 3:0 znači 8:0.

ODGOVORITE
Name

moje misljenje

21.10.2018 12:30

ko ce ga znati ali samo srbija po pitanju evropski integracija tapka u mjestu volio bi da nastavi pregovore

Name

TORRO

21.10.2018 13:24

ONI SU NEDAVNO KUPILI KARTU U JEDNOM SMJERU - NAŽALOST POGRESAN IZBOR ZA SRPSKI NAROD U SRBIJI...