Прича: Лука Јовић, сурова игра судбине и пробрано друштво...

Меси, Роналдо, Левандовски, Фалкао, Енди Кол, Моријентес. . .  Први станац који је дао пет голова у Бундеслиги био је Исланђанин Атли Еђвалсон који је то урадио - пазите сада - играјући за Фортуну Дизелдорф против Ајнтрахта 1983. године…!

Фудбал 19.10.2018 | 23:57
Прича: Лука Јовић, сурова игра судбине и пробрано друштво...
Ово што Лука Јовић ради ове сезоне најављује да је Србија добила врхунског нападача. Бољи доказ за то не може да буде од чак ПЕТ голова колико је Јовић убацио у мрежу Дизелдорфу у победи од 7:1. Шта год да је Јовић шутнуо ка противничком голу - ушло је.

Јовић је на овај начин постао први фудбалер у историји Ајнтрахта да је дао пет голова у једном мечу Бундеслиге. Када мало боље размислите, када сте последњи пут видели у било којој лиги да неко да пет голова?

То је много тежак посао чак и када се игра испред зграде до 10. А посебно када је у питању меч једне од најјачих лига света - Бундеслиге.

Јовић је био стрелац у 26, 34, 55, 69. и 72. минуту. Онај први на асистенцију Филипа Костића (имао две на мечу, обе Јовићу) био је за ТВ шпице. Ни ови остали нису превише заостајали, мада колико год мерили лепоту тих голова - најважније је да их је било чак пет комада.

Вероватно ће Лука дуго памтити овај меч, ово је нешто што се не заборавља и што озбиљно може да му купи поверење код тренера Адија Хитера, код навијача, али и да га убаци у фудбалску жижу и да му подигне цену на тржишту.

Ова петарда Јовића нас је подстакла да се овако "ад хок" сетимо голова у јачим лигама и утакмицама на коме је један играч постигао пет голова.

И као резиме целе приче можемо да констатујемо да је Јовић са овим подвигом стао раме уз раме уз сјајне фудбалере који су ведрили и облачили (или то и данас чине) овом игром - Лионела Месија, Роберта Левандовског, Радамела Фалкаа (ето занимљивости, неки га називају још српски Фалкао), Фернанда Моријентеса, Ендија Кола…

Лука је постао најмлађи играч у Бундеслиги који је дао пет голова. Такође, постао је тек трећи странац у историји Бундеслиге коме је ово пошло за руком - после Левандовског и Атлија Еђвалсона који је својих пет голова дао - пазите сада - играјући за Фортуну Дизелдорф против Ајнтрахта 1983. године…

Каква игра судбине.

Јовић је своју петарду дао од 26. до 72. минута. Дакле у размаку од 46 минута. Невероватан подвиг. Али, када се год буде овако нешто догодило у Бундеслиги прва асоцијација биће петарда Левандовског за девет минута против Волфсбурга што можемо са приличном сигурношћу да кажемо да се неће поновити.

Он је прва асоцијација за пет голова на једном дуелу…



Сећаћемо се и пет голова Лионела Месија против Бајер Леверкузена (2012), Кристијана Роналда против Еспањола (2015), Фернанда Моријентеса против Лас Палмаса (2001/2002), Ендија Кола против Ипсвича (1995) или Радамела Фалкаа против Депортива 2012. године. Рекорд Лиге шампиона држи Луиз Адријано са пет голова против БАТЕ Борисова. Наравно, било их је још. Пет голова давали су и Џермејн Дефо, Олег Саленкона Светском првенству 1994. године, Димитар Бербатов, Герд Милер итд...

А од данас ће овај Јовићев подвиг имати у сећању. Феноменална утакмица српског нападача.









Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар