Priča: Luka Jović, surova igra sudbine i probrano društvo...

Mesi, Ronaldo, Levandovski, Falkao, Endi Kol, Morijentes. . .  Prvi stanac koji je dao pet golova u Bundesligi bio je Islanđanin Atli Eđvalson koji je to uradio - pazite sada - igrajući za Fortunu Dizeldorf protiv Ajntrahta 1983. godine…!

Fudbal 19.10.2018 | 23:57
Priča: Luka Jović, surova igra sudbine i probrano društvo...
Ovo što Luka Jović radi ove sezone najavljuje da je Srbija dobila vrhunskog napadača. Bolji dokaz za to ne može da bude od čak PET golova koliko je Jović ubacio u mrežu Dizeldorfu u pobedi od 7:1. Šta god da je Jović šutnuo ka protivničkom golu - ušlo je.

Jović je na ovaj način postao prvi fudbaler u istoriji Ajntrahta da je dao pet golova u jednom meču Bundeslige. Kada malo bolje razmislite, kada ste poslednji put videli u bilo kojoj ligi da neko da pet golova?

To je mnogo težak posao čak i kada se igra ispred zgrade do 10. A posebno kada je u pitanju meč jedne od najjačih liga sveta - Bundeslige.

Jović je bio strelac u 26, 34, 55, 69. i 72. minutu. Onaj prvi na asistenciju Filipa Kostića (imao dve na meču, obe Joviću) bio je za TV špice. Ni ovi ostali nisu previše zaostajali, mada koliko god merili lepotu tih golova - najvažnije je da ih je bilo čak pet komada.

Verovatno će Luka dugo pamtiti ovaj meč, ovo je nešto što se ne zaboravlja i što ozbiljno može da mu kupi poverenje kod trenera Adija Hitera, kod navijača, ali i da ga ubaci u fudbalsku žižu i da mu podigne cenu na tržištu.

Ova petarda Jovića nas je podstakla da se ovako "ad hok" setimo golova u jačim ligama i utakmicama na kome je jedan igrač postigao pet golova.

I kao rezime cele priče možemo da konstatujemo da je Jović sa ovim podvigom stao rame uz rame uz sjajne fudbalere koji su vedrili i oblačili (ili to i danas čine) ovom igrom - Lionela Mesija, Roberta Levandovskog, Radamela Falkaa (eto zanimljivosti, neki ga nazivaju još srpski Falkao), Fernanda Morijentesa, Endija Kola…

Luka je postao najmlađi igrač u Bundesligi koji je dao pet golova. Takođe, postao je tek treći stranac u istoriji Bundeslige kome je ovo pošlo za rukom - posle Levandovskog i Atlija Eđvalsona koji je svojih pet golova dao - pazite sada - igrajući za Fortunu Dizeldorf protiv Ajntrahta 1983. godine…

Kakva igra sudbine.

Jović je svoju petardu dao od 26. do 72. minuta. Dakle u razmaku od 46 minuta. Neverovatan podvig. Ali, kada se god bude ovako nešto dogodilo u Bundesligi prva asocijacija biće petarda Levandovskog za devet minuta protiv Volfsburga što možemo sa priličnom sigurnošću da kažemo da se neće ponoviti.

On je prva asocijacija za pet golova na jednom duelu…



Sećaćemo se i pet golova Lionela Mesija protiv Bajer Leverkuzena (2012), Kristijana Ronalda protiv Espanjola (2015), Fernanda Morijentesa protiv Las Palmasa (2001/2002), Endija Kola protiv Ipsviča (1995) ili Radamela Falkaa protiv Deportiva 2012. godine. Rekord Lige šampiona drži Luiz Adrijano sa pet golova protiv BATE Borisova. Naravno, bilo ih je još. Pet golova davali su i Džermejn Defo, Oleg Salenkona Svetskom prvenstvu 1994. godine, Dimitar Berbatov, Gerd Miler itd...

A od danas će ovaj Jovićev podvig imati u sećanju. Fenomenalna utakmica srpskog napadača.









Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar