Канабис отвора радна мјеста

Након што је Канада легализовала канабис за рекреативну употребу, отворила су се и многа радна мјеста, од којих су нека само за праве зналце.

Свијет 19.10.2018 | 20:53
Канабис отвора радна мјеста
Фирма Ахлот наиме тражи кушаче канабиса који, нешто попут соммелиера када је у питању вино, могу разазнати суптилне разлике појединих врста и описати их клијентима.

"Зарадите 50 долара по сату како бисте процјењивали најбоље од оног што канадски узгајивачи могу понудити", каже се у огласу за посао.

Тражи се "цонноиссеур који је довољно дуго живио с канабисом да разумије и зна изразити нијансе које разликују један сој од другог", преноси Новилист.хр

Канада је у сриједу постала друга земља у свијету која је легализовала канабис за рекреативну употребу, прва на западу. Безбројне продаваонице почеле су продавати канабис и надају се да ће им "зналци" помоћи у усмјеравању клијената.

Из Ахлота поручују како ће ускоро на тржишту бити стотине брендова, односно како ће се бити тешко одлучти због се и отварају таква радна мјеста.

Изабрани кандидати мораће редовно извјештавати послодавца о различитим врстама канабиса писменим путем, наводи се у опису посла. А то подразумијева да се "ради од куће".

(Радиосарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ха ха

19.10.2018 19:52

Па у нас је на канабису упослено 50 посто.Цијели СУП а и друге институције....Носте ви нама ни до .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНОНИМУС

20.10.2018 10:59

Познајем пар доктора,адвоката,инспектора и тако тих утицајних и на позицији,који користе марихуану. За њих је то нормално и здраво као сто јесте,али не у великим количинама. Ја не конзумирам,али сам у таквом друштву гдје људи конзумирају марихуану.

ОДГОВОРИТЕ