Ријана одбила да пјева на Супербоулу!

Барбадоска поп икона тиме јасно ставила до знања шта мисли о политици НФЛ-а.

Остали спортови 21.10.2018 | 21:30
Ријана одбила да пјева на Супербоулу!
Америка се цепа на пола, слично као и остатак планете. И то политички. Леви и десни, либерални и конзеравативни. И сви закопани у своје бусије и ставове потпуно супротне од оних са друге стране. Као два јарца на брвну у краткој басни Доситеја Обрадовића.

Како политика, тако и најважније споредна ствар на свету. Али америчка, наравно. У питању је НФЛ где се већ две године гласно води тихи рат те две стране. Прву предводи квотербек Вашингтона Колин Каперник који је пре две године током интонирања химне пред меч клекнуо на једно колено не би ли указао на велике социјалне и расне проблеме у САД. Многи су га поздравили и придружили му се, али је исти тако велики број Американаца (углавном белих) гласно и јасно против, на челу са председником Доналдом Трампом. Кренули су одмах притисци са врха, па су и газде екипа почеле да уводе санкције у случају клечања. АКаперник није потписао уговор од тада, што довољно говори о правом стању слобода мишљења у САД, где заправо одлучује капитал, а не хуманост.

Тврде да је химна света ствар и да њу не треба мешати са политиком, као и спорт, већ затворити очи, уста и уши и уживати у шареној лажи. Е то Ријана, али и многе њене колеге, углавном црне пути неће више да трпе. Прво је Џеј Зи одбио да пева на полувремену Супербоула баш те 2016, да би сада исто урадила и Ријана.

Барбадоска икона није се још обратила јавности, али је ова вест брзо стигла до исте, наравно поделивши је по пола. НБЦ И НФЛ су желели баш њу да виде у Атланти 2019. на финалној утаммици сезоне, али су били приморани да потраже даље. Наравно,  није им било тешко да брзо нађу замерну за лепотицу са Барбадоса, те ће у Атланти 3. фебруара идуће године певати бенд "Марун 5".

Иначе, Ријана је урадила заиста храбру и поштовања вредну ствар јер многи певање на полувремену Супербоула смтарају дефинитивном потврдом успеха у каријери, па су се у тој улози нашле такве иконе попа као што су Принс, Мајкл и Џенет Џексон, Џастин Тимберлејк, Мадона и многи други.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар