Rijana odbila da pjeva na Superboulu!

Barbadoska pop ikona time jasno stavila do znanja šta misli o politici NFL-a.

Ostali sportovi 21.10.2018 | 21:30
Rijana odbila da pjeva na Superboulu!
Amerika se cepa na pola, slično kao i ostatak planete. I to politički. Levi i desni, liberalni i konzeravativni. I svi zakopani u svoje busije i stavove potpuno suprotne od onih sa druge strane. Kao dva jarca na brvnu u kratkoj basni Dositeja Obradovića.

Kako politika, tako i najvažnije sporedna stvar na svetu. Ali američka, naravno. U pitanju je NFL gde se već dve godine glasno vodi tihi rat te dve strane. Prvu predvodi kvoterbek Vašingtona Kolin Kapernik koji je pre dve godine tokom intoniranja himne pred meč kleknuo na jedno koleno ne bi li ukazao na velike socijalne i rasne probleme u SAD. Mnogi su ga pozdravili i pridružili mu se, ali je isti tako veliki broj Amerikanaca (uglavnom belih) glasno i jasno protiv, na čelu sa predsednikom Donaldom Trampom. Krenuli su odmah pritisci sa vrha, pa su i gazde ekipa počele da uvode sankcije u slučaju klečanja. AKapernik nije potpisao ugovor od tada, što dovoljno govori o pravom stanju sloboda mišljenja u SAD, gde zapravo odlučuje kapital, a ne humanost.

Tvrde da je himna sveta stvar i da nju ne treba mešati sa politikom, kao i sport, već zatvoriti oči, usta i uši i uživati u šarenoj laži. E to Rijana, ali i mnoge njene kolege, uglavnom crne puti neće više da trpe. Prvo je Džej Zi odbio da peva na poluvremenu Superboula baš te 2016, da bi sada isto uradila i Rijana.

Barbadoska ikona nije se još obratila javnosti, ali je ova vest brzo stigla do iste, naravno podelivši je po pola. NBC I NFL su želeli baš nju da vide u Atlanti 2019. na finalnoj utammici sezone, ali su bili primorani da potraže dalje. Naravno,  nije im bilo teško da brzo nađu zamernu za lepoticu sa Barbadosa, te će u Atlanti 3. februara iduće godine pevati bend "Marun 5".

Inače, Rijana je uradila zaista hrabru i poštovanja vrednu stvar jer mnogi pevanje na poluvremenu Superboula smtaraju definitivnom potvrdom uspeha u karijeri, pa su se u toj ulozi našle takve ikone popa kao što su Prins, Majkl i Dženet Džekson, Džastin Timberlejk, Madona i mnogi drugi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar