Како Хамилтон већ у недјељу на ВН САД може до титуле?

На Остину, све зависи од Фетела… Одмакне му ли Мерцедесов возач са 67, на минимално 75 бодова предности, титула остаје код Британца.

Остали спортови 19.10.2018 | 19:45
Како Хамилтон већ у недјељу на ВН САД може до титуле?
Луис Хамилтон с предношћу од чак 67 бодова испред Себастиана Фетела долази у Остин где би већ у недјељу на трци која почиње у 20.10 по средњеевропском времену могао и математички да осигура пету титулу у каријери... Британац би на тај начин на вечној листи најбољих мајстора волана могао да сустигне легендарног Хуана Мануела Фанђа.  За тај подвиг, потребно му је 75, или више бодова да дефинитивно откачи Фераријевог аса. То је сасвим могуће. 

Колико је извесна Хамилтонова победа, најбоље говоре подаци који броје рекордних шест победа Британца на америчком тлу, од којих четири везане отпадају на победе у Остину. Возач Мерцедеса може до титуле и ако заврши други, а Фетел на петом, или неком нижем месту. Деси ли се, што заиста мало вероватно даХамилтон буде трећи, Фетел не сме пасти на седму или неку слабију позицију. Све у свему, ближи нам се расплет, односно преломни тренутак који по најмање вероватном следу догађаја Луиса Хамилтонаквалификује за освајача титуле чак и са шесте освојене позиције, наравно само уколико Фетел одустане као и на Хокенхајму.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар