Kako Hamilton već u nedjelju na VN SAD može do titule?

Na Ostinu, sve zavisi od Fetela… Odmakne mu li Mercedesov vozač sa 67, na minimalno 75 bodova prednosti, titula ostaje kod Britanca.

Ostali sportovi 19.10.2018 | 19:45
Kako Hamilton već u nedjelju na VN SAD može do titule?
Luis Hamilton s prednošću od čak 67 bodova ispred Sebastiana Fetela dolazi u Ostin gde bi već u nedjelju na trci koja počinje u 20.10 po srednjeevropskom vremenu mogao i matematički da osigura petu titulu u karijeri... Britanac bi na taj način na večnoj listi najboljih majstora volana mogao da sustigne legendarnog Huana Manuela Fanđa.  Za taj podvig, potrebno mu je 75, ili više bodova da definitivno otkači Ferarijevog asa. To je sasvim moguće. 

Koliko je izvesna Hamiltonova pobeda, najbolje govore podaci koji broje rekordnih šest pobeda Britanca na američkom tlu, od kojih četiri vezane otpadaju na pobede u Ostinu. Vozač Mercedesa može do titule i ako završi drugi, a Fetel na petom, ili nekom nižem mestu. Desi li se, što zaista malo verovatno daHamilton bude treći, Fetel ne sme pasti na sedmu ili neku slabiju poziciju. Sve u svemu, bliži nam se rasplet, odnosno prelomni trenutak koji po najmanje verovatnom sledu događaja Luisa Hamiltonakvalifikuje za osvajača titule čak i sa šeste osvojene pozicije, naravno samo ukoliko Fetel odustane kao i na Hokenhajmu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar