Узели им Суареза и Кутиња, напашће и Фирмина!

Барса вс Ливерпул – трећи чин! Осим Бразилца, још два кандидата за наследника Уругвајца у нападу каталонског гиганта.

Фудбал 21.10.2018 | 20:00
Узели им Суареза и Кутиња, напашће и Фирмина!
Информација на нивоу гласине. Мада, све велике приче у свету фудбала морају некако да се закотрљају. Поготово што после одлазака Нејмара у Пари Сен Жермен и Кристијана Роналда у Јувентус ништа није у домену немогућег, те отуда и вест да Барселона планира да купи – Роберта Фирмина!

Наравно, не одмах, питање је да ли и следећег лета, али и шпански и енглески медији све су гласнији у објавама да Каталонци желе нападача Ливерпула, као достојну замену Луису Саурезу. По више основа. Уругвајцу полако истиче рок трајања, почео је пету сезону на Ноу Кампу, у јануару ће прославити 32. рођендан и премашио је зенит. Више није у пуној снази и без обзира што се вишеструко исплатио актуелном прваку Шпаније, Барса гледа у далеко будућност и прави пројекцију тима за наредних неколико година. Свежа крв јој је потребна, а један од кандидата да замени Ел Пистолера је управо Боби Фирмино.

Пре свега по стилу игре, чини се да би „легао“ Барселони. Осим тога, његов замљак и саиграч из бразилске репрезентације Филипе Кутињо сматра се једним од заговорника идеје да тим Ернеста Валвердеа буде појачан садашњом „деветком“ Ливепрула. Фирмино је пет година млађи од Суареза и то је његова велика предност. Поготово што на тржишту нема баш много фудбалера које Барса себи може да приушти, а да су бољи од голгетера Црвених. А и каталоска пословна политика, између осталог, базира на довођењу Холанђана и Бразилаца.

Наравно, остаје питање цене. Поготово услед сазнања да је Фирмино у априлу продужио верност клубу са Енфилда до јуна 2023. године. Јасно је колико је важан Јиргену Клопу, пошто нападачки трозубац Салах-Мане-Фирмино важи за један од убитачнијих у европском фудбалу, али... Ако је баш Барселона, после почетног одбијања, успела да сломи отпор Ливерпула и најпре купи Луиса Суареза и Филипеа Кутиња, зашто онда не би могла да приушти и Роберта Фирмина?

Уколико се то не деси, на листи потенцијалних замена Суарезу, налазе се Никола Пепе из Лила и пољско чудо Кшиштоф Пјонтек из Ђенове.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар